Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

”Humanitaarinen katastrofi on estettävä” – EU:n kehitysministerit puivat Afganistanin tilannetta

LEHTIKUVA / AFP Bulent Kilic

EU:n kehitysministerit keskustelevat tänään etäyhteydellä Afganistanin tilanteesta. Kokouksessa Suomea edustaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.).

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kokouksessa keskustellaan EU:n yhteisistä keinoista afganistanilaisten tukemiseksi tilanteessa, jossa maan humanitaarinen tilanne on kärjistynyt ja maan peruspalvelut ovat romahtamassa.

Pelkona on, että Afganistanin tilanne pahenee entisestään talven lähestyessä.

– Erityisen tärkeää tässä tilanteessa on ihmisoikeuksien, eritoten naisten ja tyttöjen oikeuksien turvaaminen, ulkoministeriö toteaa tiedotteessaan.

Ministeriön mukaan Suomi pitää tärkeänä, että EU-maat koordinoivat tiiviisti humanitaarisen avun toimittamista ja käyvät keskustelua kehitysyhteistyön tulevaisuudesta ja sitä koskevista yhteisistä kriteereistä. Lähtökohtana EU:n toimille on, että EU ei tue Taleban-hallintoa. On myös tärkeää pyrkiä tukemaan Afganistanin naapurivaltioita.

– Humanitaarinen katastrofi on estettävä. EU on tässä keskeinen toimija laajan kansainvälisen ja poliittistaloudellisen yhteistyön edistäjänä, Skinnari korostaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa Afganistaniin ei saa päästää muodostumaan epäsäännönmukaisen muuttoliikkeen ja huumekaupan lähdettä tai terrorismin kasvualustaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE