Politiikka

Hurja syytös: ”Keskusta käy kauppaa ihan millä vain – perussuomalaisten takinkäännös on aivan järkyttävä”

Nora Vilva
Nora Vilva
Nora Vilva

Hallituspuolueiden ryhmänjohtajat harhauttavat kansaa Metsähallitus-asiassa, sanovat vasemmistoliittolaiset Markus Mustajärvi ja Jari Myllykoski. 

Vasemmistoedustajien mielestä mitään metsätaloustoiminnan yhtiöittämisen pakkoa ei EU:sta tule, koska muun muassa kilpailukomissaari Margrethe Vestagerin mukaan EU ei vaadi Metsähallitukselta erityistä yhtiömuotoa tai organisaatiorakennetta, vasemmiston kansanedustajat toteavat.

– Kokoomus on ideologiansa mukaisesti valmis yhtiöittämään kaiken. Keskusta taas käy kauppaa ihan millä vain, mutta perussuomalaisten takinkäännös on aivan järkyttävä. Kuinka ennen niin EU-kriittinen puolue juoksee virkamiesten ja olemattoman EU-pakon taakse piiloon?

Mustajärvi ja Myllykoski hallituspuolueiden ryhmänjohtajilta tosiasioita pöytään.

– Jos ei ole yhtiöittämispakkoa, ei synny myöskään pakkoa hankintasäännösten suhteen.

Keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen eduskuntaryhmien mukaan valtion omistamat maat ja vedet ovat myös tulevaisuudessa valtion omistuksessa ja ohjauksessa, eikä niitä ole oltu missään vaiheessa myymässä eikä siirtämässä yhtiölle.

– Maa- ja vesiosuuksien myyntiin tarvitaan eduskunnan lupa, sanovat ryhmäjohtajat Matti Vanhanen (kesk.), Sampo Terho (ps.) ja Arto Satonen (kok.) yhteisessä kannanotossaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat