Kotimaa

Hurjasta poliisioperaatiosta edelleen paljon auki – tämä tiedetään nyt

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Poliisi on julkaissut niukalti uutta tietoa Huittisten eilisestä operaatiosta, jossa poliisia kohti ammuttiin useaan otteeseen. Poliisi kertoo, että kiinniottotilanteessa haavoittuneella ja sairaalahoitoon toimitetulla epäillyllä ei ole hengenvaaraa. Lisäksi se kertoo, että poliisin aseenkäytön osalta tehdään esitutkintalain mukainen esiselvittely, jonka tekee Lounais-Suomen poliisi.

Operaatio alkoi kuuden aikaan alkuillasta Nokialla, kun rattijuopumusepäilyä selvittämään mennyttä poliisia kohti ammuttiin ajoneuvon pysäytystilanteessa. Tapahtunutta seurasi Sastamalan puolellekin johtanut pakomatka, jonka aikana pakoautosta ammuttiin useita kertoja poliisipartioita kohti. Poliisi myös menetti välillä näköyhteyden pakenevaan ajoneuvoon.

Poliisi sai pakoauton pysähtymään hieman ennen yhdeksää valtatiellä numero 12 Huittisissa. Kiinniottotilanteessa poliisi ampui pakoautossa ollutta miestä, jonka epäillään ampuneen kohti poliiseja. Poliiseja ei loukkaantunut tilanteessa.

Jo eilen poliisi kertoi, että myös pakoauton kuljettaja otettiin kiinni. Kummastakaan pakoautossa olleesta ei ole kerrottu julkisuuteen tarkempia tietoja, kuten ei esimerkiksi myöskään aseesta, jolla poliiseja ammuttiin.

Operaatioon osallistui useita Sisä-Suomen ja Lounais-Suomen poliisilaitosten partioita.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat