Urheilu

Huuhkajat eivät ehdi kauan juhlia menestystään – katseet kääntyvät nyt Kreikkaan

Vain yksi joukkue oli jalkapallon Kansojen liigassa perjantain pelien jälkeen yhdeksässä pisteessä. Kyseinen joukkue on Suomi.

Valtaosa maista ei toki ollut pelannut kolmea ottelua, eivätkä Kansojen liigan divisioonat ole keskenään samantasoisia. Lempinimellä Huuhkajat tunnetun Suomen urakkaa voi siitä huolimatta kehua. Markku Kanervan valmentama joukkue on C-divisioonan lohkonsa kärjessä, kun takana on kolme kierrosta.

Myöhään perjantaina Kanervan suojatit kaatoivat Tallinnassa Viron Teemu Pukin lisäajan maalilla 1–0. Se oli Suomelle kolmas peräkkäinen 1–0-voitto ja Pukille kolmas osuma Kansojen liigassa.Suomalaiskannattajien täyttämässä päätykatsomossa repesi hillitön huuto maalin jälkeen.

– Oli hienoa katsoa lähietäisyydeltä pelaajien ja fanien yhteistä riemua, Kanerva sanoi ottelun jälkeen.

Kanervan ja pelaajien katseet kääntyivät nopeasti tulevaan, sillä Suomi kohtaa jo maanantaina Kreikan. Tampereella pelattava ottelu on lohkon kärkipeli.
Kreikalla on kuusi, Unkarilla kolme ja Virolla nolla pistettä, kun lohkovaihe on puolivälissä. Suomella on edessään kolme hankalaa kamppailua: Kreikka kotona sekä vieraissa ja Unkari vieraissa.

Edes lohkon ykkössija ei vielä tarkoittaisi mitään, sillä vasta divisioonan pudotuspelien voitto toisi Suomelle EM-paikan.

Vaikka matka on pitkä, Suomen pelaamisessa on kantavia peruspilareita. Kapteeni Tim Sparvin sanoin pelitapa on erittäin selkeä ja jokainen tietää, mitä kentällä kuuluu tehdä.

Suomi pelaa tyylilleen uskollisesti ottelusta toiseen. Se puolustaa tiiviisti, hakee ratkaisupaikkoja kärsivällisesti, pyrkii iskemään sekä hitailla että nopeilla hyökkäyksillä ja pelaa 4–4–2-ryhmityksellä.

Viroa vastaan Suomi piti vastustajaansa selkeästi enemmän palloa ja löi pitkään päätään alas vetäytyneen kotijoukkueen puolustusmuuriin. Maalipaikoille pääsy oli vaikeaa.

Myös Kreikka pelasi perjantaina, joten molempien joukkueiden palautumisaika on lyhyt.

– Kreikka on iso haaste, papereissani etukäteen lohkon ykkössuosikki ja täysin erityyppinen vastustaja kuin Viro. Kreikka perustaa pelaamisensa pallonhallintaan, Kanerva sanoi.

Niukka voitto heikohkosta Virosta ei aiheuta kansanjuhlia, mutta Suomen tilanne on lähes mihin tahansa aiempaan karsintaan verrattuna hyvä. Hyvin on mennyt myös pidemmällä aikavälillä, sillä Kanervan nykyisen päävalmentajakauden saldo on kymmenen voittoa, viisi tasatulosta ja neljä tappiota.

Pelaajista huokuu rentous ja itseluottamus, mutta Suomi ei voi loputtomiin olla pelkästään Pukin maalien varassa. Maalipaikkojen luominen voisi olla selvästi tehokkaampaa.

– Joukkueen kannalta on ihan sama, kuka maalit tekee. Toivottavasti jatkossa kuitenkin tulee myös muita maalintekijöitä. Teme (Pukki) voi toki jatkaa putkeaan huoletta, Kanerva sanoi.

STT–TAPIO KESKITALO

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat