Politiikka

Hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus avataan Helsingissä – paikalla Naton ja Suomen johto

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Eurooppalainen hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus avataan tänään Helsingissä virallisesti. Keskuksen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta hybridiuhista sekä yhteiskuntien haavoittuvuuksista, jotka liittyvät internetiin ja sosiaaliseen mediaan.

Avajaisissa ovat paikalla parhaillaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Juha Sipilä (kesk.), Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sekä EU:n ulkoministeri Federica Mogherini.

trategista analyysiä tuottavassa keskuksessa on osallisina 12 maata. Suomen lisäksi mukana ovat esimerkiksi Yhdysvallat, Britannia, Saksa ja Ruotsi. Keskusta on myös hehkutettu konkreettisena askeleena EU:n ja Naton yhteistyössä.

Keskuksessa toimii seitsemän hengen sihteeristö. Johtaja  bmukaan keskus tukeutuu monikansallisiin asiantuntijaverkostoihin. Sihteeristöön kuuluu muun muassa tutkimusjohtaja Hanna Smith, joka on tullut tunnetuksi Helsingin yliopiston Venäjä-asiantuntijana.

Toimintaa aloiteltiin syyskuun alussa seminaarilla, johon osallistui EU:n ja Naton korkean tason edustajia. Keskuksen varsinaiset työtilat ovat Helsingin Sörnäisissä.

Keskuksen perustamisasiakirja allekirjoitettiin puolestaan jo viime huhtikuussa Helsingissä. Kaikilla EU:n ja Naton jäsenillä on mahdollisuus liittyä keskuksen osallistujamaaksi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat