Politiikka

Hymyilevä mies voitti Zürichissä

Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies -elokuva on voittanut Zürichin elokuvajuhlien pääpalkinnon. Juho Kuosmanen oli paikan päällä vastaanottamassa palkintoa myöhään eilen illalla pidetyssä palkintogaalassa.

Golden Eye -pääpalkinto koostuu rahapalkinnosta, jonka suuruus on 25 000 Sveitsin frangia (n. 23 000 euroa), sekä levityspalkinnosta.

Vuosittain yli 85 00 katsojaa keräävä Zurich Film Festival esittelee elokuvaohjaajien ensimmäisiä, toisia tai kolmansia pitkiä elokuvia ympäri maailman. Festivaalin pääpalkinnosta kisasi tänä vuonna yhteensä 14 elokuvaa.

Vuoteen 1962 sijoittuva ja nyrkkeilijä Olli Mäen rakastumisesta kertova elokuva voitti toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon ja palkittiin hiljattain myös arvostetulla elokuvaajien Manaki Brothers -festivaalilla Makedoniassa.

Hymyilevä mies on tämän vuoden Suomen virallinen Oscar-ehdokas, ja se on parhaillaan valtakunnallisessa teatterilevityksessä. Elokuvan on tuottanut Jussi Rantamäki Elokuvayhtiö Aamusta ja sen pääosissa nähdään Jarkko Lahti, Eero Milonoff ja Oona Airola.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat