Politiikka

Hypetetylle Macronille kylmä suihku Suomesta: ”Kotipesä kuntoon!”

Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä sanoo Ranskan presidentille Emmanuel Macronille, ettei tulevaisuuden visiointi ei riitä.

Macron esitti muun muassa yhteistä budjettia, verotusoikeutta ja valtiovarainministeriä EU:lle.

Ala-Nissilän mukaan monien EU-maiden ongelma on, että ne eivät pidä kiinni nykyisistä säännöistä, joilla riskiä talousongelmiin pyritään vähentämään. Esimerkiksi Ranskan tulee tehdä uudistuksia ja saada velkaantuminen kuriin.

– Kotipesä on laitettava kuntoon, ennen kuin voi vaatia näin suuria muutoksia. Visioiminen on helppoa, toteuttaminen ja sopimuksissa pysyminen hankalampaa.

– Suomessa toteutetaan kipeää säästöohjelmaa ja uudistusohjelmaa, jotta velkaantuminen loppuu ja velkaantumisaste pysyy EU-sopimuksen mukaisissa raameissa. Ranska sen sijaan on käytännössä luistellut EU:n kasvu- ja vakaussopimuksen vaatimuksista. Ranskan julkinen talous ei ole kymmeniin vuosiin ollut ylijäämäinen, saati tasapainossa. Presidentti Macronilla on uudistusohjelma Ranskalle. Nyt tarvitaan näyttö sen toteuttamisesta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat