Politiikka

Hypetetylle Macronille kylmä suihku Suomesta: ”Kotipesä kuntoon!”

Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä sanoo Ranskan presidentille Emmanuel Macronille, ettei tulevaisuuden visiointi ei riitä.

Macron esitti muun muassa yhteistä budjettia, verotusoikeutta ja valtiovarainministeriä EU:lle.

Ala-Nissilän mukaan monien EU-maiden ongelma on, että ne eivät pidä kiinni nykyisistä säännöistä, joilla riskiä talousongelmiin pyritään vähentämään. Esimerkiksi Ranskan tulee tehdä uudistuksia ja saada velkaantuminen kuriin.

– Kotipesä on laitettava kuntoon, ennen kuin voi vaatia näin suuria muutoksia. Visioiminen on helppoa, toteuttaminen ja sopimuksissa pysyminen hankalampaa.

– Suomessa toteutetaan kipeää säästöohjelmaa ja uudistusohjelmaa, jotta velkaantuminen loppuu ja velkaantumisaste pysyy EU-sopimuksen mukaisissa raameissa. Ranska sen sijaan on käytännössä luistellut EU:n kasvu- ja vakaussopimuksen vaatimuksista. Ranskan julkinen talous ei ole kymmeniin vuosiin ollut ylijäämäinen, saati tasapainossa. Presidentti Macronilla on uudistusohjelma Ranskalle. Nyt tarvitaan näyttö sen toteuttamisesta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat