Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Mielipiteet

Hyvä hallitus – rikkurit kuriin

Kyllä pitkäaikaista luottamusmiestä ja VML:n varapuheenjohtajaa otti nuppiin, kun luin, että valtionyhtiö Posti oli pyrkinyt värväämään rikkureita töihin murtamaan lakkoa tuntuvilla lisäpalkkioilla ja uhkauksilla, kun postin työntekijät oikeutetusti lakkoilivat vastustaessaan palkanalennuksia. Miten on mahdollista, että Postin johto toimii kuten 1930-luvulla?

Harry Wallin

Hyvä, että ministeri Paatero ryhtyi pikaisiin toimenpiteisiin johdon palkkioiden kohtuullistamiseksi ja palkanalennuksen jäähdyttämiseksi. Lisäksi mielestäni pitäisi selvittää ketkä työnjohtajista ryhtyivät värväämään rikkureita töihin. Sisältyikö työhön värväämiseen myös uhkailua kuten on väitetty. Samalla tulisi miettiä Postin hallituksen kokoonpanoa, sillä tällä hetkellä siellä on puheenjohtaja Markku Pohjola Nordea, Suvi-Anne Siimes Tela, Eero Hautaniemi Lassila&Tikanoja, Pertti Miettinen Pau, Minna Pajumaa valtioneuvoston kanslia sekä kolme ns. hallitusammattilaista. Nämä yhteiskunnan hyväosaiset päättävät kavereidensa palkkioista.

Posti on kovalla kädellä vähentänyt työntekijöitä ja Postin palvelulupaus yhteiskunnalle ei enää toteudu. Sen kaikki tietää. Postia katoaa ja matka-aika saattaa olla kortilla ja kirjeellä viikkoja. Lähetin eduskunnan postin kautta kiitoskortteja viime maaliskuussa, joista 25 prosenttia ei mennyt perille. Asiaa selvitettiin eduskunnan postin toimesta, mutta mitään vastausta ei saatu. Väkeä siis vähennetään, vaikka Postin käsittelyssä ei ole riittävästi väkeä.

Hyvä, että asiaan puututtiin ja toivottavasti Antti Rinteen punavihreä hallitus saa hyväveli-järjestelmän kuriin. Tätä kautta kansalaisten usko poliittiseen järjestelmään paranee.

 

Kirjoittaja on entinen SDP:n kansanedustaja ja kunnallisneuvos Seinäjoelta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE