Mielipiteet

Hyvä hallitus – rikkurit kuriin

Kyllä pitkäaikaista luottamusmiestä ja VML:n varapuheenjohtajaa otti nuppiin, kun luin, että valtionyhtiö Posti oli pyrkinyt värväämään rikkureita töihin murtamaan lakkoa tuntuvilla lisäpalkkioilla ja uhkauksilla, kun postin työntekijät oikeutetusti lakkoilivat vastustaessaan palkanalennuksia. Miten on mahdollista, että Postin johto toimii kuten 1930-luvulla?

Hyvä, että ministeri Paatero ryhtyi pikaisiin toimenpiteisiin johdon palkkioiden kohtuullistamiseksi ja palkanalennuksen jäähdyttämiseksi. Lisäksi mielestäni pitäisi selvittää ketkä työnjohtajista ryhtyivät värväämään rikkureita töihin. Sisältyikö työhön värväämiseen myös uhkailua kuten on väitetty. Samalla tulisi miettiä Postin hallituksen kokoonpanoa, sillä tällä hetkellä siellä on puheenjohtaja Markku Pohjola Nordea, Suvi-Anne Siimes Tela, Eero Hautaniemi Lassila&Tikanoja, Pertti Miettinen Pau, Minna Pajumaa valtioneuvoston kanslia sekä kolme ns. hallitusammattilaista. Nämä yhteiskunnan hyväosaiset päättävät kavereidensa palkkioista.

Posti on kovalla kädellä vähentänyt työntekijöitä ja Postin palvelulupaus yhteiskunnalle ei enää toteudu. Sen kaikki tietää. Postia katoaa ja matka-aika saattaa olla kortilla ja kirjeellä viikkoja. Lähetin eduskunnan postin kautta kiitoskortteja viime maaliskuussa, joista 25 prosenttia ei mennyt perille. Asiaa selvitettiin eduskunnan postin toimesta, mutta mitään vastausta ei saatu. Väkeä siis vähennetään, vaikka Postin käsittelyssä ei ole riittävästi väkeä.

Hyvä, että asiaan puututtiin ja toivottavasti Antti Rinteen punavihreä hallitus saa hyväveli-järjestelmän kuriin. Tätä kautta kansalaisten usko poliittiseen järjestelmään paranee.

 

Kirjoittaja on entinen SDP:n kansanedustaja ja kunnallisneuvos Seinäjoelta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 19/19
KANSAN KUKKAROLLA - Verotusta siirtyy kulutukseen
TÄMÄN SORTIN FEMINISMIÄ - Katse rakenteisiin
KIVUN HISTORIA - Elina Hirvonen kirjoitti kohuromaanin
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Käynnissä on kulttuurisota, rienaamiseen, provosointiin ja tunteisiin liittyvä taistelu identiteeteistä – Tutkija: ”Vastapuoli täytyy demonisoida ja näyttää huonossa valossa”
2.10.2019

Luetuimmat


Uusimmat