Uutiset

Hyvää koulutusta terveissä tiloissa – ”Tätä me Kotkan demarit tulemme jatkossakin vaatimaan”

Markku Lahikainen
Sami Virtanen ja Nina Brask ovat tyytyväisiä siitä, että SDP:n tärkeänä pitämä Kotkan talouden tasapainottaminen on tuonut rohkaisevia tuloksia.
Markku Lahikainen
Sami Virtanen ja Nina Brask ovat tyytyväisiä siitä, että SDP:n tärkeänä pitämä Kotkan talouden tasapainottaminen on tuonut rohkaisevia tuloksia.
Markku Lahikainen
Sami Virtanen ja Nina Brask ovat tyytyväisiä siitä, että SDP:n tärkeänä pitämä Kotkan talouden tasapainottaminen on tuonut rohkaisevia tuloksia.

Kun ja jos Suomi siirtyy 18 maakunnan aikaan, koulutus on Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nina Braskin (sd.) mukaan suurin kunnille jäävä tehtävä.

– Kunnan on pidettävä erityistä huolta siitä, että koulutus pysyy hyvällä tasolla ja että koulutusta järjestetään terveissä tiloissa. Tätä me demarit tulemme jatkossakin vahvasti vaatimaan.

Asia on Kotkassakin erittäin ajankohtainen ja tärkeä.

– Juuri kun kaupungin tämän vuoden niukasti plusmerkkinen budjetti saatiin valmiiksi, räjähti ikävä neljän koulun sisäilmapommi. Kun näin iso ongelma laukesi, budjetin plussa sulaa nopeasti pois, sillä opiskelijoiden kuljetukset ja väistötilojen järjestäminen maksavat paljon, huokaa Brask.

”Pelottavan huolestuttavaa”

Hän on tietoinen myös peruskoulun heikkenevästä tilanteesta.

– Olisikohan siihen ratkaisu pidennetty oppivelvollisuus.

Demarit kantavat suurta huolta myös ammatillisen koulutuksen tilanteesta.

– Se on pelottavan huolestuttava. Laadukas ammatillinen koulutus on Kotkalle erittäin tärkeää, painottaa SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Sami Virtanen.

Demarit ovat pohtineet sitäkin, että voisiko kaupunki itse satsata lisää ammatilliseen koulutukseen.

– Olisi tärkeää saada nuorille tukevammat eväät työelämään. Mutta lisäsatsaus ei oikein ole mahdollista, koska kuntayhtymässä on muitakin kuntia, sanoo Brask.

Virtanen on tyytyväinen siitä, että kantasatamaan nousee lähivuosina uusi ammattikorkeakoulun kampus.

– Uskon, että siitä tulee vetovoimainen koulutusympäristö.

SDP sai lisärahaa työterveyshuoltoon

Kotkan demarit nousivat kuntavaaleissa aktiivisen ja yhtenäisen vaalityön ansiosta taas kaupungin ykköspuolueeksi. Viime kaudella kakkospuolueenakin saatiin onnistumisia.

– Pystyimme estämään maan hallituksen mahdollistamat heikennykset varhaiskasvatukseen, se olikin päätavoitteemme, myhäilee Sami Virtanen.

Uuden valtuuston alku on ollut Kotkassa poikkeuksellisen vilkas. Kantasataman yhteensä noin 60 miljoonan euron kehittämishankkeen ja uuden kaupunginjohtajan valintaprosessin ohella pöydällä on ollut tietenkin myös tämän vuoden budjetti.

– Kaupunginjohtajan esityksessä oli huomioitu hyvin muun muassa SDP:n tavoitteet varhaisen tuen ja kotihoidon vahvistamisesta. Lisäksi valtuusto otti SDP:n esityksestä työterveyshuoltoon 80 000 euron lisämäärärahan, kertoo Virtanen.

– Rahalla siirretään pitkäaikaissairauksien hoito työterveyteen. Suuret sairauspoissaolot ovat meilläkin melkoinen ongelma ja tämän lisäresurssin ansiosta kaupungin työntekijöiden hoitoa voidaan suunnitella yhdessä työnantajan kanssa tehokkaammin. Kyllähän työntekijöihin satsaaminen on kuin panisi rahaa pankkiin. Se maksaa pitkällä aikavälillä itsensä takaisin, korostaa Nina Brask.

KOTKA

 • Sijaitsee Kymenlaaksossa Suomenlahden rannalla
 • Asukkaita noin 54 000
 • SDP:n kannatus kuntavaaleissa 30,1 % (+7,6)
 • Valtuustopaikat 2017-2021:
  SDP 16
  Kokoomus 12
  Vasemmistoliitto 7
  Perussuomalaiset 6
  Vihreät 6
  Kristilliset 2
  Keskusta 1
  RKP 1

Juttu on julkaistu 11.1.2018 Demokraatin viikkolehdessä osana Valtuustokierros-juttusarjaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat