Politiikka

Hyvästit sopimukselle? Nyt myös jättiliitto teki kovan ratkaisun

Kari Hulkko
Kari Hulkko

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus on päättänyt, ettei se ole valmis aloittamaan kilpailukykysopimuksen mukaisia soveltamisneuvotteluja.

Puheenjohtaja Ann Selin sanoo, ettei liitolla ole luottamusta maan hallitukseen ja uskoa työnantajien haluun työllistää ja investoida.

– Kävimme PAMin hallituksessa tiukan keskustelun kilpailukykysopimuksesta, jonka näimme mahdottomaksi matalapalkkaisten palvelualojen työntekijöiden kannalta. Emme voi edistää ihmisten toimeentulon heikkenemistä, kun emme voi luottaa hallitukseen ja työnantajiin.

Selin esitti PAMin hallitukselle, että tietyin reunaehdoin liitto olisi lähtenyt mukaan. Hallituksen enemmistö oli kuitenkin toista mieltä, sanoo Selin STT:lle.

– Ei sitä pakoon pääse, että olemme maan suurin ammattiliitto. Kyllä tämä vakavasti sitä (kilpailukykypakettia) heiluttaa.

PAMissa on pitkästi yli 200 000 jäsentä.

Tänään myös AKT ja Rakennusliitto ilmoittivat, etteivät ole mukana. Myös Metalliliitto suhtautui erittäin kriittisesti sopimukseen. Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL hylkäsi ratkaisun jo eilen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat