Politiikka

”Hyvätuloisten pitää edes jotenkin olla mukana” – Keskustan Anttila ihmettelee VM:n budjettiesitystä

lehtikuva / jarmo stenmark
lehtikuva / jarmo stenmark
lehtikuva / jarmo stenmark

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) ihmettelee, miksi valtiovarainministeriö esitti solidaarisuusveron tulorajan nostamista viime viikolla julkaisemassa budjettiesityksessään.

– Mielestäni solidaarisuusveron tuloraja on pidettävä nykyisellään.

Hänen mukaansa solidaarisuusveron tulorajan nostaminen 90 000 euroon tarkoittaisi käytännössä verohelpotusta hyvin ansaitseville.

– Se on täysin väärä viesti työmarkkinoille. Kun muilta vaaditaan vastaantuloa, pitää hyvätuloisten edes jotenkin olla mukana.

Täysin väärä viesti työmarkkinoille

Hallituksen on julkisuudessa esitettyjen tietojen mukaan määrä palauttaa ensi vuodesta lähtien hyvätuloisilta perittävän solidaarisuusveron alaraja jälleen 90 000:een euroon. Vuonna 2015 hallitus päätti tiputtaa solidaarisuusveron alarajan 72 300 euroon, mutta päätös koski vain vuosia 2016 ja 2017. Lehden tietojen mukaan hallitus ei aio uusia kiristyspäätöstä.

Kiristyspäätöksen uusimatta jättäminen johtaa siihen, että noin satatuhatta suomalaista tippuu pois niin kutsutun solidaarisuusveron piiristä.

Anttilan mukaan budjettiriihessä olisi päätettävä myös työelämän uudistamisen aloittamisesta siten, että jatkossa on helpompaa yhteen sovittaa perhe- ja työelämä.

– Tämä tarkoittaa perheiden erilaisten elämäntilainteiden ymmärtämistä ja osa-aikatyön helpottamista.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat