Politiikka

Ict-alan työkiista ratkesi, työtaistelutoimet peruuntuvat – Palkankorotus tähänastisen liittokierroksen mukainen

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Ict-alan työkiistaan on syntynyt sopu ja kaavaillut työtaistelutoimet peruuntuvat. Kiistan osapuolet Ammattiliitto Pro ja Palvelualojen työnantajat Palta ovat hyväksyneet sovintoehdotuksen tänään valtakunnansovittelijan toimistolla.
Osapuolten välillä oli erimielisyyttä erityisesti vuokratyön käytöstä. Paltan mukaan sovintoratkaisu on kompromissi, joka sisältää rakennuspalikoita alan yhteistyökulttuurin ja paikallisen sopimisen edistämiseen.

– Ratkaisu selkiyttää ulkopuolista työvoimaa koskevia määräyksiä ja vuokratyön käytön perusteita ict-alalla. Lisäksi osapuolet sopivat joistakin työehtosopimusten määräyksiin liittyvistä soveltamisohjeista, jotka helpottavat sopimuksen tulkintaa ja vähentävät erimielisyyksiä, Paltan tiedotteessa sanotaan.
Helle kertoo olevansa tyytyväinen, että riitaan oli mahdollista löytää fiksu ratkaisu hyvissä ajoin ennen työtaistelutoimien alkamista.

– Prosessi oli työläs, sillä riidan kohteena olivat sekä alan palkka- ja työehdot että osapuolten välillä pitkään jatkuneet näkemyserot vuokratyövoiman käytön perusteista.

Pitkällä sopimuskaudella palkat nousevat 3,2 prosenttia

Helteen mukaan palkankorotukset noudattavat sopimuskauden pituuteen suhteutettuna liittokierroksella tähän mennessä syntyneiden työehtosopimusten mukaista linjaa.
Sopimuskausi on 27 kuukauden mittainen ja palkkoja korottava vaikutus on 3,2 prosenttia.

Sanna Nikula, STT

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat