Politiikka

”Ideologisesti työtön” kirjailija Ossi Nyman tulistui kansanedustajalle: ”En arvosta, että esität minut videollasi sikana”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Kirjailija, ”ideologisesti työtön”, Ossi Nyman nostatti taannoin mediakohun Helsingin Sanomien haastattelussa kertomalla muun muassa, kuinka vältellä työtä.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kommentoi Youtube-videolla Nymanin puheita.

”Ossi Nymanin ja muiden vastaavien, niin sanottujen ideologisesti työttömien henkilöiden ilmaantuminen julkiseen keskusteluun herättää kysymyksen: onko ihmisellä oikeus vältellä työntekoa ja toteuttaa itseään ja kieltäytyä tarjolla olevasta työstä? No tottakai ihmisellä on siihen oikeus. Mutta ei minun rahoillani. Tämän pitäisi nyt olla aivan päivänselvää kaikille.”

Nyman vastaa kokoomuksen konkariedustajalle Verkkouutisten kommenttipalstalla. Nymanin sanoo, ettei pidä siitä, että Zyskowicz esittää hänet sikana. Nymanin kommentti liittyy videolla esitettyyn kuvaan, jossa Nymanin kasvojen päälle on liitetty sian korvat sekä sieraimet. Zyskowicz ei siis itse vertaa Nymania sikaan verbaalisesti, vaan se tehdään videon editoijan toimesta.

–  Selvyyden vuoksi: Ben vastaa sanomisistaan. Editoinnista ja visuaalisista ratkaisuista vastaa toimitus, tässä tapauksessa minä, Verkkouutisten ja Nykypäivän AD Timo Mäkinen vastaakin Nymanille videon kommentti-osiossa.

Nyman ei kiinnitä huomiota pelkästään sika–viittaukseen. Hän haluaisikin ”myös kuulla mikä tekee sinusta mielestäsi niin paljon minua arvokkaamman ihmisen, että katsot ansaitsevasi seitsemän tuhannen euron palkan, kun taas minulle et soisi edes sitä viittäsataa euroa, jolla olen oppinut selviämään ja jonka avulla olen kirjoittanut yhteiskunnallista keskustelua herättäneen romaanin.”

”Vai onko niin, että pidät omaa työtäsi (politikointi) neljätoista kertaa tärkeämpänä kuin minun työtäni (kirjoittaminen)? Muistutan, että sinäkin elät veronmaksajien rahoilla”, Nyman tulittaa.

Nyman esittää useita kysymyksiä Zyskowiczille.

”Mikä mielestäsi määrittää ihmisen arvon? Mikä on mielestäsi sellaisen ihmisen arvo, joka ei tee palkkatyötä? Onko sellaisella ihmisellä mielestäsi lainkaan arvoa? Oletko vain kalliiseen pukuun pukeutunut nettiräyhääjä, jonka mielestä minunlaisiani ihmisiä ei pitäisi olla edes olemassa?”

Lisätty Timo Mäkisen lainaus sekä täsmennys siitä, kuka esittää Nymania sikana 31.10.2017 klo 16:44. 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat