Politiikka

Ihalainen Ylelle: ”Viimeinen kauteni eduskunnassa”

Kari Hulkko
– En ole käytettävissä ehdokkaaksi puolueen puheenjohtajaksi, Lauri Ihalainen panee pisteen spekulaatioille.
Kari Hulkko
– En ole käytettävissä ehdokkaaksi puolueen puheenjohtajaksi, Lauri Ihalainen panee pisteen spekulaatioille.
Kari Hulkko
– En ole käytettävissä ehdokkaaksi puolueen puheenjohtajaksi, Lauri Ihalainen panee pisteen spekulaatioille.

Kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd.) kommentoi Yle Jyväskylän Nettistudiossa tänään keskustelua SDP:n puheenjohtajuudesta.

SDP:n puheenjohtaja valitaan helmikuun puoluekokouksessa. Nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti Hyvinkään puoluevaltuuston kokouksessa olevansa käytettävissä jatkokaudelle.

Rinteelle ei ole toistaiseksi ilmoittautunut yhtään haastajaa.

Yle-nettistudiossa Lauri Ihalainen sanoi odottavansa, että nykyinen puheenjohtaja vielä saa haastajia.

Myös Ihalaisen itsensä nimi on noussut esiin spekulaatioissa mahdollisista puheenjohtajakandidaateista.

Ihalainen sanoo tälle selkeästi ei.

– En ole käytettävissä ehdokkaaksi puolueen puheenjohtajaksi. Tämä on viimeinen kauteni myös eduskunnassa, eivätköhän nämä minun talkooni yhteiskunnallisessa mielessä ole tämän vaalikauden jälkeen tehty, Ihalainen totesi Ylelle Jyväskylässä.

Ihalainen nousi eduskuntaan vuoden 2o11 vaaleissa Uudeltamaalta. Neljä vuotta myöhemmin hänet valittiin eduskuntaan Keski-Suomen vaalipiiristä.

Hän toimi työministerinä kahdessa hallituksessa vuosina 2011-2015.

Lauri Ihalainen on SAK:n pitkäaikaisin puheenjohtaja. Hän johti suurinta palkansaajakeskusjärjestöämme vuodet 1990-2009.

Kommentti: Ykköskentän sovunrakentajan viimeinen kausi

Lauri Ihalainen, 69, puhui tänään Ylen Nettistudion haastattelussa viimeisestä kaudesta.

Se pysäyttää politiikan ja talouden seuraajan.

Pelkkä ajatus politiikan ja talouden, erityisesti työmarkkinoiden ilmiöiden, kommentoinnista ilman häntä ja hänen asiantuntemustaan on niin vieras, ettei sitä halua edes ajatella ennen kuin on pakko.

Jos ja kun Ihalaisen ”talkoot yhteiskunnallisessa mielessä” on tämän vaalikauden jälkeen tehty, tasavalta viimeistään huomaa, millaisen sovun rakentajan, avainpelaajan se hänessä menettää.

Sellainenkin huoli mieleen nousee, että Ihalainen poistuu kentältä juuri silloin, kun kipeästi tarvitsemme hänen kaltaisiaan joukkuepelaajia.

Sinä päivänä kun hän sulkee oven takanaan, tupaan jäävät isot saappaat ilman isäntää. Niin isot, että niihin vaivatta mahtuvat kahden-kolmen normimiehen tassut. Ja vielä hölskyy.

Kun tuo päivä vaalikauden päättyessä koittaa, on Lauri Ihalaisen pelipaita jäädytettävä ja nostettava hallin kattoon. Pitkänsillan molemmilla puolilla.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat