Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

”Ihmiset ovat jo pitkään olleet aivan loppu” – Vihreiden kansanedustaja vaatii lisätukia kulttuurialalle

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Saara Hyrkkö eduskunnan täysistunnossa 4. tammikuuta 2022.

Vihreiden kansanedustaja ja puolueen kulttuuripoliittisen työryhmän puheenjohtaja Saara Hyrkkö vaatii hallitukselta pikaisia toimia kulttuurialan tukemiseksi heikentyneen koronatilanteen ja tiukentuneiden rajoitusten keskellä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Työt ovat loppuneet monelta taas seinään. Tarvitsemme pikaisesti tukia työnsä ja toimeentulonsa rajoitusten takia menettäneille ihmisille. Myös yrittäjien oikeus työttömyysturvaan on palautettava viipymättä”, Hyrkkö toteaa tiedotteessaan.

Hallitus päätti viime keväänä tukipaketista kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijoille. Merkittävä osa tuista kohdennettiin freelancereille apurahahakujen muodossa.

”Erityisesti freelancerit olivat ennen viime kevään tukipakettia jääneet pahasti väliinputoajiksi. Ikävä kyllä tukien ohjautumisessa oli etenkin aluksi edelleen paljon ongelmia. Vaikka tukien kriteerejä korjattiin matkan varrella, on selvää, että apurahamuotoiset koronatuet eivät kaikilta osin osuneet maaliin. Tästä on otettava opiksi, jotta kukaan ei jää ilman tarvitsemaansa tukea.”

”Meidän on pystyttävä parempaan”

Hyrkkö muistuttaa, että kulttuurialan luottamus päättäjiin on alaa rajusti koetelleen kriisin jäljiltä kovalla koetuksella.

”Kulttuuriala on ollut yksi korona-ajan kovimmista kärsijöistä. Ihmiset ovat jo pitkään olleet aivan loppu. Tukitoimet ovat silti koko ajan laahanneet perässä ja olleet riittämättömiä suhteessa alan toimijoiden menetyksiin. Meidän on pystyttävä parempaan, jos ja kun haluamme, että kulttuuri voi Suomessa kukoistaa myös tulevaisuudessa. Kulttuurin merkitys ihmisten hyvinvoinnille on valtava ja tulemme tarvitsemaan elävää kulttuurialaa myös koronakriisistä toipumiseen”, Hyrkkö sanoo tiedotteessaan.

Hallituksen koronaministerityöryhmän on kerrottu kokoontuvan perjantaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE