Politiikka

”Ihmissaastoista” puhunut keskustapoliitikko tyrmää kritiikin: ”Mustamaalausta”

Lehtikuva
Lehtikuva

Erittäin kovia keinoja Välimeren siirtolaiskriisin hoitamiseksi esittänyt kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) ei hyväksy SDP:n kuntapoliitikon Abdirahim ”Husu” Husseinin kritiikkiä.

Hussein totesi viime viikolla Demokraatille, että keskustapoliitikko sivuuttaa ihmisten hädän ja korostaa siirtolaisuuteen kytkeytyvää rikollisuutta.

– Väitit julkisesti viime perjantaina, että haluaisin ”hyökätä pakolaisten kimppuun”. Tämä väite ei pidä paikkaansa, hän osoittaa blogissaan sanansa ”arvoisalle entiselle puoluetoverilleen” Husseinille.

Kärnä korostaa, että hän haluaa käyttää voimakeinoja ainoastaan ihmissalakuljettajia kohtaan, joita hän edellisessä blogissaan nimitti ”ihmissaastoiksi”.

Hussein myös muistutti, että nyt pitäisi hakea yhdessä kestäviä ratkaisuja siirtolaiskriisin ratkaisemiseksi. Kärnä veti herneen nenään, kun Hussein varoitteli leikkimästä nyt Jeesusta.

Haihattelun sijaan haluan hakea tehokkaita ja toimivia ratkaisuja.

Kärnä itse syyttää Husseinia ja Suomen pakolaisapua ”jeesustelusta” eli hurskastelusta.

– Valitettavasti sinä, sekä esimerkkinä mainitsemani Suomen pakolaisapu, syyllistytte juuri tähän. Esitätte vaikeaan ongelmaan vain yhtä mahdollista ratkaisua: uusien laillisten reittien avaamista niin kansainvälisen suojelun tarpeessa oleville kuin paremman elintason perässä saapuville, Kärnä väittää blogissaan.

Samaa mieltä Husseinin kanssa Kärnä on siitä, että esimerkiksi Syyriassa tulisi voida laittaa suoraan turvapaikkaprosessit vireille, jonka jälkeen kansainvälisen suojelun tarpeessa olevia voitaisiin siirtää kiintiöitä vastaava määrä Eurooppaan.

Hussein epäili, että keskustalaiset Mikko Kärnä sekä Juha Pylväs pyrkivät populistisilla lausunnoillaan varmistamaan eduskuntapaikkansa. Kärnä syyttää Husseinia tahallisesta väärinymmärtämisestä.

– Kaiken tämän jälkeenkin arvostan sinua ihmisiä. Pyydän sinua kuitenkin jatkossa pysymään totuudessa ja toivon, ettet syyllisty enää perusteettomaan mustamaalaukseen valheellisilla perusteilla… Haihattelun sijaan haluan hakea tehokkaita ja toimivia ratkaisuja, Mikko Kärnä kirjoittaa blogissaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat