Politiikka

IL: Antti Lindtman pääsee vihdoin viettämään ensimmäistä isänpäiväänsä – ”Oma lapsi täytti sydämestä paikan, jota ei aiemmin tiennyt edes olevan olemassa”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ja hänen puolisonsa Kaija Stormbom saivat ensimmäisen yhteisen lapsensa viime vuoden marraskuussa pitkän yrittämisen jälkeen.

Nyt edessä on Lindtmanin ensimmäinen isänpäivä. Hän sanoo Iltalehden haastattelussa, että ensimmäinen vuosi Sofie-tyttären kanssa on ollut täynnä iloa ja valoa.

”Aika on kiitänyt kuin siivillä ja olen nauttinut joka hetkestä. Tuntuu, että Sofie on kehittynyt ja kasvanut hurjaa vauhtia. Menohaluja on jo niin paljon, ettei asiaan kuuluvilta kommelluksiltakaan ole vältytty. Oma lapsi täytti sydämestä paikan, jota ei aiemmin tiennyt edes olevan olemassa.”

Hän sanoo hieman jännittävänsä, mitä perheen naiset ovat keksineet.

”Kiireetön yhdessäolo oman tyttären ja koko perheen kesken on parasta aikaa, joten mitäpä muuta sitä voi toivoa.”

Lindtman pitää tasavallan presidentin Sauli Niinistön tavoin huolestuttavana kehityksenä sitä, että Suomessa syntyy yhä vähemmän lapsia.

”Lapsen saanti on valtavan hieno asia. Haluan rohkaista kaikkia isiksi ja äideiksi haluavia. Suomi on maailman parhaita ja turvallisimpia maita lapsille ja heidän vanhemmilleen. Yhteiskunnalliset tukiverkot, neuvolat, varhaiskasvatus, koulujärjestelmä ja kolmas sektori ovat kehitystarpeistaan huolimatta laadukkaita ja hyviä. Lapsen on hyvä syntyä Suomeen ja ponnistaa kohti unelmia.”

Lindtman ymmärtää, että kaikki eivät halua samoja asioita.

”Jokaisella on oikeus tehdä omaa elämäänsä koskevia valintoja ja päätöksiä.Lapsen hankkiminen ei ole mikään velvollisuus. Kunnioitan erilaisia elämänmuotoja ja -tyylejä. On hienoa, että maailmassa ja Suomessa on mahdollisuus tehdä valintoja.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat