Kotimaa

IL: Helsinki-Vantaa voi mennä perjantaina lähes kokonaan kiinni, sanoo IAU:n varapuheenjohtaja

Kari Hulkko
Kari Hulkko

Ilmailualan unionin (IAU) varapuheenjohtaja Pekka Kähkönen sanoo Iltalehdessä, että koko Helsinki-Vantaan lentokenttä voi mennä perjantaina illalla pitkälti kiinni, jos lentokenttäavustajien tukilakot toteutuvat.

Finavia kertoi eilen verkkosivuillaan, että lentokenttäavustajien lakko rajoittaa merkittävästi avustettavien matkustajien saattopalveluita perjantaina. Lakon piiriin kuuluvat liikuntarajoitteisten ja näkövammaisten matkustajien saattopalvelut sekä yksin matkustavien lasten saattopalvelu.

Kähkösen mukaan tukilakot toteutuvat, jos työnantajapuoli järjestää saattopalvelut lakon aikana esimerkiksi ulkopuolisella työvoimalla. Tukilakot voivat Kähkösen mukaan alkaa kello 13.

Finavia puolestaan kertoo nettisivuillaan, että saattopalveluiden lakko alkaa perjantaina aamulla kello viisi ja kestää vuorokauden. Finavian arvion mukaan lakko koskettaisi noin 250 matkustajaa. Finavia pyytää kaikkia avustuspalveluita tarvitsevia matkustajia olemaan yhteydessä omaan lentoyhtiöön tai matkanjärjestäjään mahdollisimman pian. Finavia kertoo tiedottaneensa asiasta myös vammaisjärjestöille.

Lakko johtuu Lassila & Tikanojan ja Ilmailualan Unioni IAU:n välisestä työehtokiistasta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat