Politiikka

IL ja AL: Sipilän erityisavustajan ja sinisten Elovaaran puheissa hurja ristiriita – ”Aivan uskomaton väite”

Susanna Hynynen
Tiina Elovaaran mukaan Samuli Virtanen matkusti auton takakontissa.
Susanna Hynynen
Tiina Elovaaran mukaan Samuli Virtanen matkusti auton takakontissa.
Susanna Hynynen
Tiina Elovaaran mukaan Samuli Virtanen matkusti auton takakontissa.

Iltalehti ja Aamulehti ovat jatkaneet perussuomalaisten kesäkuun 2017 puoluekokousviikonvaihteen tapahtumien selvittelyä.

Ulkoministeri Timo Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen kävi Kesärannassa tapaamassa pääministeri Juha Sipilää jo sunnuntaina 11. kesäkuuta 2017. Lehtien tietojen mukaan Virtanen olisi poistunut Kesärannasta auton matkatavaratilassa eli peräkontissa.

Iltalehden mukaan tämän matkatavaratilaväitteen pääministeri Sipilän poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki tyrmää. Nevamäki sanoo sen olevan ”aivan uskomaton väite”.

Kansanedustaja Tiina Elovaara (s.) puolestaan vahvistaa Iltalehden mukaan blogissaan Iltalehden ja Aamulehden uutisen, jonka mukaan Soinin valtiosihteeri poistui ”peräkontissa” Kesärannasta sen jälkeen, kun hän oli tavannut perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen pääministeri Juha Sipilän (kesk) sunnuntaina.

– Se että hän vältti mediahuomiota, tilanteen ollessa vakavin mahdollinen ja tietovuoto kansanedustajien siirtymisestä liian suuri, ei ole rikos. Peräkontissa saa matkustaa jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen.
Se ei edelleenkään tarkoita että olisi ollut valmis suunnitelma ENNEN puoluekokousta, Elovaara muotoilee kirjoituksessaan.

Lehtien mukaan valtiosihteeri Samuli Virtanen ei ole vastannut kysymyksiin, eikä puhelinsoittoihin.

Tiedot Virtasen liikkeistä liittyvät sen selvittelyyn, missä vaiheessa alkoi selvitä, että perussuomalaisten hajoamisen seurauksena voisi syntyä uusi ryhmä, joka voisi jatkaa Sipilän hallituksessa.

Kesäkuun 19. päivänä eduskunnan kyselytunnilla Sipilä antoi ymmärtää, että perussuomalaisten hajoamisen varalle ei hallituksen piirissä tehty suunnitelmaa.

– Hallituksen piirissä ei ole – missään sellaisissa keskusteluissa en ainakaan itse ole ollut mukana, joissa tällaista suunnitelmaa olisi tehty. Olisihan se ennenkuulumatonta miettiä puolueen puoluekokouksen mahdollisia lopputuloksia ja tehdä siihen suunnitelma etukäteen. Nämä ovat ihan mielikuvitustarinoita, joita lehdet kirjoittavat ja te täällä toistatte. Tällaista keskustelua ei ole ollut olemassa, Sipilä sanoi.

– Ei ollut mitään salaliittoa tai suunnitelmaa, josta pääministeri olisi voinut olla tietoinen. Ei ollut kaavailuja sen enempää uudesta vaihtoehdosta kuin sinisestä tulevaisuudesta. Entä se tiivis yhteydenpito? Lähetin Sipilälle yhden tekstiviestin ja puhuin hänen kanssaan kahdesti koko viikonlopun aikana. Minun mielestäsi sitä ei voi kutsua tiiviiksi yhteydenpidoksi, Virtanen kirjoitti Uudessa Suomessa 24.10.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat