Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

IL: Pääministeri Rinne eroaa ennen iltapäivän välikysymyskeskustelua

Lehtikuva

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on valmis pyytämään eroa tehtävästään ennen eduskunnassa tänään iltapäivällä käytävää välikysymyskeskustelua, Iltalehti kertoo omien tietojensa pohjalta.

Demokraatti.fi/STT

Uuden pääministeriehdokkaan SDP aikoo valita vasta ensi viikolla, lehti kertoo. Lehden mukaan pääministerin paikasta ovat kiinnostuneita puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sekä kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Keskustan johto ilmoitti aamulla tapaavansa pääministerin Valtioneuvoston linnassa kello 9 alkaen. Paikalla ovat keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen, kertoo keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen Twitterissä.

Tapaaminen järjestetään Pirkkalaisen mukaan Rinteen pyynnöstä. Pirkkalainen osallistuu myös itse tapaamiseen. Välittömästi ei ollut tiedossa, keitä muita tapaamisessa on läsnä.

SDP:n eduskuntaryhmä puolestaan kokoontuu kello 10, kirjoittaa ryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman Twitterissä. Marin on tviitannut jättävänsä tänään EU-kokouksen väliin ja matkustavansa Suomeen.

Myös Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Rinne on pakon edessä valmis eroamaan pääministerin tehtävästä ja nostamaan Marinin tehtävään. Lehden mukaan Rinne haluaisi kuitenkin jatkaa puolueen puheenjohtajana ainakin ensi kesäkuun puoluekokoukseen saakka.

Ajatus on Rinteen oma, eikä Marin ole ollut suunnittelemassa sitä, lehti kertoo puolueen sisältä saamansa tiedon perusteella.
STT–Ilkka Hemmilä

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE