Politiikka

IL selvitti suomalaisten lakkonäkemykset – Enemmistö hyväksyy, nuoret useammin kuin vanhat

Suomalaisten enemmistö hyväksyy huomiselle perjantaille kaavaillun SAK:n Ääni työttömälle -mielenilmauksen, käy ilmi Iltalehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Vastaajista niukka enemmistö, 51 prosenttia, ilmoitti lehden mukaan hyväksyvänsä lakon. Naisista tällä kannalla oli 54 prosenttia, miehistä 49 prosenttia.

Lehti kysyi asiaa korostetusti lakon vaikutusten kautta.

”Tämän viikon perjantaina metrot, raitiovaunut ja lähes koko bussiliikenne seisahtuvat ammattiyhdistysliikkeen järjestämän poliittisen lakon vuoksi, lakko vaikuttaa erityisesti pääkaupunkiseudulla. Hyväksytkö perjantaiksi suunnitellun lakon?”

Lakon hyväksyi Iltalehden mukaan erityisen moni nuori vastaaja: 15-24 -vuotiaista 63 prosenttia ilmoitti hyväksyvänsä lakon. Myös 25-35 -vuotiaissa kannatus oli korkeaa, 61 prosenttia.

Lakon kannattajia oli odotetusti enemmän vasemmisto- kuin oikeistopuolueiden kannattajissa. Eniten lakon hyväksyjiä löytyy vasemmistoliittoa kannattavien (88 %) ja SDP:tä kannattavien (79 %) joukoista.

Kokoomusta äänestävien ryhmässä 75 prosenttia ei hyväksy lakkoa, keskustan äänestäjistä samaa mieltä oli 69 prosenttia.

Koko kansasta 40 prosenttia ei hyväksy perjantain lakkoa. Vastustus oli kokoomus- ja keskustaäänestäjien lisäksi keskimääräistä suurempaa vanhemmassa väestössä. 65-79 -vuotiaista 55 prosenttia ei hyväksy lakkoa. Yrittäjistä ja johtavassa asemassa olevista 71 prosenttia ei lakkoa hyväksy.

Taloustutkimus haastatteli tämän viikon maanantain ja keskiviikon välillä yli tuhatta suomalaista. Puolet haastatteluista tehtiin puhelimitse ja puolet internetpaneelissa. Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat