Politiikka

IL: Vihreiden puheenjohtajalta synninpäästö insestipuheille – Keskustan vpj: ”Eikö Touko Aalto irtisanoudu loukkaavasta puheesta?”

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto antoi eilen Iltalehden uutisen välityksellä synninpäästön Fatim Diarran Facebook-kirjoituksille.

– Kyse oli mustasta huumorista. Jos lehdet alkaisivat tehdä jokaisesta keskustalaisen kuntapoliitikon huonosta vitsistä uutisia, niin mitähän siitäkin seuraisi, Aalto totesi Iltalehdelle.

Hän viittasi lehden haastattelussa myös keskustan kansanedustaja Antti Kurvisen aikaisemmin lausumaan toteamukseen: ”kirjoitin mitä kirjoitin”.

– Jokainen voi ilmaista itseään välillä huonosti, mutta kuulostaa vähän tarkoitushakuiselta nälvimiseltä, jos ihmisen yksittäinen yksityinen Facebook-kommentti irrotetaan kontekstista.

Uutisesta tosin selviää myös, ettei Aalto ole alkuperäistä kirjoitusta nähnyt.

– Yleisemmin todettuna en luonnollisesti hyväksy tuonkaltaista puhetta keneltäkään. Sellainen on mielestäni sopimatonta, vaikka huumorista onkin kyse, hän vielä toteaa lehdelle vihreiden ”puolueristeilyllä” vantaalla.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni ei ilmeisesti ollut täysin tyytyväinen Aallon linjauksiin, sillä hän tarttui aiheeseen vielä eilen illalla Twitterissä kysymällä ”eikö Aalto irtisanoudu loukkaavasta puheesta?”

Diarran ympärillä vellova some-kohu käynnistyi perjantai-iltana, kun hän kommentoi henkilökohtaisella Facebook-profiilillaan palveluverkon saatavuutta käsittelevässä keskustelussa ”Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on anketa, ainoa syy sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua”.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä huomasi kirjoituksen, otti siitä kuvankaappauksen ja jakoi Twitteriin.

– Ehkä myös Mikko Kärnän pitäisi miettiä, onko ok, että kansanedustaja alkaa jakamaan yksittäistä kommenttia selvittämättä, mistä keskustelussa on ollut kyse. Tämä on johtanut siihen, että ihmiset ovat soittaneet minulle ja haukkuneet neekeriksi, neekerihuoraksi ja niin edelleen, Diarra kommentoi Kärnän toimintaa Nyt:lle.

Kärnä tarttui vielä Diarran lausuntoihin toteamalla Twitterissä olevansa surullinen, ettei Diarra pyydä anteeksi ja syyttää häntä tapahtuneesta.

Diarra on pahoitellut sanomisiaan toteamalla muun muassa ”Ihminen on aina vastuussa sanoistaan. Sanoin rumasti ja inhottavasti ja myönnän sen. Olen ehdottomasti pahoillani. En kuitenkaan halunnut loukata.”

Hän on myös todennut kommenttinsa olleen huonoa huumoria. Insestikommentti liittyi Diarran mukaan hänen suomalaisiin sukujuuriinsa.

– Kaikki suomalaiset geenini ovat Pellosta. Insestiläppäni, jonka muut kommenttiosiossa tajusivatkin, liittyy siihen, että Sallassa, mikä on Pellon vieressä, on Sallan tautia, mikä johtuu siitä, että on ollut liian läheisiä yhteyksiä serkkujen kanssa, hän totesi eilen Iltalehdelle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat