Kotimaa

Ilja Janitskinin luovuttamisesta Suomeen määrä tulla päätös tänään – epäillään 50 rikoksesta

Lehtikuva
Ilja Janitskinin ympärillä on aina hässäkkää.
Lehtikuva
Ilja Janitskinin ympärillä on aina hässäkkää.
Lehtikuva
Ilja Janitskinin ympärillä on aina hässäkkää.

Andorralaisen tuomioistuimen on määrä antaa tänään päätös siitä, luovutetaanko MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin Suomeen. Janitskin on odottanut päätöstä ensin vangittuna ja myöhemmin kotiarestissa Andorran lilliputtivaltiossa kesästä lähtien.

Hänet on vangittu Suomessa jo viime syksynä poissaolevana muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Häntä epäillään poliisin mukaan yhteensä noin 50 rikoksesta. Rikosepäilyt liittyvät hänen pyörittämäänsä MV-julkaisuun.

Otettiin kiinni Suomen pyynnöstä

Interpol otti Janitskinin kiinni Andorrassa loppukesästä Suomen viranomaisten pyynnöstä.

Janitskinin paikallisen asianajajan Emilio Campoz Arauzin mukaan Suomen luovutuspyynnössä oli puolustuksen mielestä teknisiä virheitä, mutta oikeus katsoi, että virheet ovat korjattavissa, eivätkä ne vaikuta luovutuspäätökseen.

Jos oikeus päättää luovuttaa Janitskinin Suomeen, hänellä voi olla vielä mahdollisuus valittaa päätöksestä korkeampaan oikeusistuimeen. Luovutusasioita paljon hoitanut asianajaja Markku Fredman arvioi aiemmin STT:lle, että luovuttaminen Andorrasta Suomeen voi kestää viikoista kuukausiin, jos Janitskin päätetään luovuttaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat