Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Ilkka Kantola eduskunnan uuden Ukraina-ystävyysryhmän puheenjohtajaksi – ”Kiinnostava mahdollisuus”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Eduskuntaan on perustettu uusi Ukrainan ystävyysryhmä. Ryhmän tarkoituksena on Suomen ja Ukrainan kansanedustajien välinen yhteydenpito ja vuorovaikutus tavoitteenaan molemminpuolisen tietämyksen lisääminen ja syventäminen.

Johannes Ijäs

Tämä todetaan vahvistavan kansanedustajien kykyä tietopohjaiseen päätöksentekoon molempia maita koskevissa asioissa.

Ryhmän puheenjohtajaksi on valittu kansanedustaja Ilkka Kantola (sd.) ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Kari Kulmala (ps.).

– Kiinnostavaa on mahdollisuus, jos tuota kautta voisi syventää Ukrainan tilanteen ja kehityksen tuntemusta, Ilkka Kantola toteaa nimityksestään Demokraatille.

Kaikki informaation vaihto ja tutustuminen ukrainalaisten parlamentaarikkojen kanssa on Kantolan mukaan maan vallitsevassa tilanteessa merkittävää.

Jos Suomesta tehdään valtiollisia vierailuja Ukrainaan, on mahdollista, että ystävyysryhmän edustaja lähtee mukaan. Jos puolestaan Ukrainan parlamentista saapuu vieraita Suomeen, on niin ikään mahdollista, että ystävyysryhmän edustaja kutsutaan tapaamaan vierailijoita ja edustamaan kansanedustajiamme.

Eduskunnalla on pitkät perinteet kansainvälisiä yhteyksiä ylläpitävistä eri maiden ystävyysryhmistä. Ystävyysryhmien toiminta on epävirallista ja täydentää tarpeen mukaan eduskunnan kansainvälistä toimintaa.

Ystävyysryhmiä on naapurimaiden ja tärkeimpien kauppakumppaneiden lisäksi eri puolilla maailmaa sijaitsevien maiden kanssa.

Ukrainan ystävyysryhmä on 26. kuluvalla vaalikaudella järjestäytynyt ystävyysryhmä.

Kantolan tietojen mukaan Intian ystävyysryhmä on perusteilla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE