Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Uutiset

Ilmajoen nuorekkuus ilahduttaa SDP:n Matias Mäkystä

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen vaalitilaisuudessa Ilmajoella.

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen iloitsi Ilmajoen vierailullaan kunnan nuorekkaasta väestöstä. Kunnan väestöstä joka viides asukas on alle parikymppinen. Ilmajoki on kaiken lisäksi maakunnan lapsirikkain kunta.

Toive Tynjälä

­­- Ilmajoella iso lapsimäärä tekee välttämättömäksi varhaiskasvatuksesta ja peruskouluista huolehtimisen. Koulujen yhteyteen lisättävät harrastusmahdollisuudet tekevät perheiden arjesta sujuvampaa.

Mäkysen mukaan toinen tärkeä asia on ikäihmisten riittävä ja laadukas kotihoito. Kotihoitajien määrä on oltava riittävä, mutta myös omaishoitajien asemaa on parannettava. Kaikissa kunnissa pitää olla samat mahdollisuudet vapaiden pitämiseen ja yhtä korkea omaishoidon tuki, jonka kaikki kriteerit täyttävät saavat.

– Toivottavasti koronasta pääsemme pian eroon, silloin on kunnan luottamushenkilöiden tarkkaan seurattava, että kaikki pysyvät mukana ja jokainen saa tarvitsemansa tuen, opastaa Mäkynen.

Maakunnan ja omat investoinnit yhteistyössä

Seinäjoella tiedotettiin Mäkysen vierailupäivänä perjantaina jättimäisestä teknologiainvestoinnista, jota voisi verrata Vaasan akkutehdasmiljööseen.

Miten Ilmajoen olisi hyvä valmistautua tähän tulossa olevaan miljardiluokan teknologiakeskukseen?

– Uudet investoinnit ja työpaikat vaativat seudullista yhteistyötä. Varsinaisen investoinnin vaatimien maankäyttö- ja liikennejärjestelyiden lisäksi pitää huolehtia koulutuksen ja asumisen järjestämisestä, jotta työvoimaa on saatavilla. Ilmajoen työssäkäyntialue on laaja ja sijainti hyvä.


Kurviselle pohjalaiset seuratalot silmäteräksi

Toisen maakunnallisesti tärkeän kohahduksen eli kauhavalaisen ministeri Antti Kurvisen (kesk.) nimityksen hän näkee koko Pohjanmaan kannalta menestyksenä.

Ilmajoen työväenyhdistys on jo ehtinyt onnitella uutta ministeriä. Ministerin välityksellä lähti kiitokset myös opetus- ja kulttuuriministeriölle, joka on vuosikymmenet myöntänyt tärkeitä avustuksia Ilmajoen Musiikkijuhlille suoraan sekä Ilmajoen Työväenyhdistykselle seurataloavustuksena Kotiseutuliiton kautta. Ilmajoki toivoo hyvän yhteistyön jatkuvan.

– Antti Kurvinen on rakentava ja asiakeskeinen päättäjä, jolla on vahva kotiseuturakkaus. Uskon, että yhteistyö sujuu hyvin asiapohjalta. Kulttuuriministerin on tärkeä osata arvostaa vanhojen työväentalojen ja seurantalojen arvo paikalliselle kulttuurille ja ihmisille, Mäkynen sanoo.

Matias Mäkynen tunnetaan myös suku- ja kotiseuturakkaana, joka muistaa usein myös Ilmajoen käynnit. Onhan hänen sukunsa isän puolelta Huissilta. Nykyisin Ahonkylässä asuu paljon sukulaisia, muun muassa kummipoika Eino.

– Käymme perheen kanssa Ilmajoella niin usein kun työ sallii, mutta vähintään pidempien juhlapyhien ja syntymäpäivien aikoihin, kertoo kansanedustaja Matias Mäkynen.

 

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE