Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Talous

Ilmarisen tammi-syyskuun tulos 100 miljoonaa pakkasella

Istock

Eläkeyhtiö Ilmarisen tammi-syyskuun kokonaistulos jäi miinukselle hieman yli 100 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten voittoa kertyi yli 1,3 miljardia euroa. Kolmannen vuosineljänneksen tulos oli vajaa miljardi eli 992 miljoonaa euroa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ilmarisen sijoitussalkun tuotto kuitenkin nousi tammi-syyskuussa 0,6 miljardia euroa plussalle ja vakavaraisuus vahvistui sijoitusmarkkinoiden toipuessa koronapandemian aiheuttamasta alkuvuoden rajusta kurssilaskusta.

Kolmannen vuosineljänneksen sijoitussalkun tuotto oli 3,2 prosenttia eli noin 1,6 miljardia euroa sijoitusmarkkinoilla jatkuneen positiivisen kehityksen myötä. Sijoitusten markkina-arvo oli syyskuun lopussa 50,3 miljardia euroa, kun se vuosi sitten oli 50,5 miljardia euroa.

– Talousennusteita on päästy pahimmista skenaarioista korjaamaan hieman ylöspäin, mutta maailmantalouden odotetaan IMF:n uusimmissa ennusteissa taantuvan -4,4 prosenttia. Syksyn aikana koronaviruksen uudelleenleviäminen on kiihtynyt aiheuttaen rajoitustoimenpiteiden käyttöönottoa ja kasvavaa epävarmuutta talousnäkymiin, sanoo Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarinen arvioi tulevaisuuden näkymissään, että kasvavan työttömyyden ja työnantajien TyEL-maksun väliaikaisen alennuksen seurauksena maksutulo laskee merkittävästi viime vuodesta.

Kustannustehokkuuden paranemisen myötä hoitokustannustuloksen odotetaan olevan toisella vuosipuoliskolla samaa tasoa tai parempi kuin ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE