Uutiset

Imatralle syntyi Kaakkois-Suomen suurin demariyhdistys

Aurinkoisena huhtikuisena sunnuntaina tehtiin Imatralla työväenliikkeen historiaa. Kolme reilusti yli sadan jäsenen puolueosastoa sinetöivät osastojen yhdistymisen yhteisessä kokouksessaan. Lähes viidensadan jäsenen Imatran Sosialidemokraatit ry on jatkossa Kaakkois-Suomen suurin demariyhdistys.

– Yhdistymisaikeita on Imatralla ollut aiemminkin, nyt aika oli kypsä tämän yhdistymisen loppuun saattamiselle, toteaa kokouksen avannut Ilkka Nokelainen.

Yhdistyksen kokous päätti historiallisessa kokouksessa yhdistyksen nimeksi Imatran Sosialidemokraatit ry. Vilkas keskustelu yhdistyksen nimestä poiki muitakin nimivaihtoehtoja, mutta suurimman kannatuksen sai Imatran Sosialidemokraatit. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti kokouksen avannut Ilkka Nokelainen.

Maan hallituksen kurjistaessa pienituloisten asemaa, tarvitaan vahvempaa sosialidemokraattista politiikkaa

– Tulevaisuudessa toiminnan keskiössä ovat tapahtumat ja politiikka, joka näyttäytyy aktiivisena myös ulospäin. Sosialidemokraattisella politiikalla on tässä ajassa entistäkin suurempi kysyntä. Maan hallituksen kurjistaessa pienituloisten asemaa, tarvitaan vahvempaa sosialidemokraattista politiikkaa, Nokelainen linjaa.

Uuden yhdistyksen ensimmäinen kokous täytti kokoussalin. Yhteistä toimintaa linjaamaan ja yhdistyksen keskeisiä toimijoita valitsemaan saapui lähes kuusikymmentä yhdistyksen jäsentä. Tunnelma kokouksessa oli myönteinen ja eteenpäin katsova.

– Edessä on useammat vaalit ja niihin tarvitaan suunnitelmallista toimintaa. Tämä työ tulee uuden yhdistyksen hallituksen yhteistyössä jäsenistön kanssa välittömästi aloittaa, kokoukseen osallistunut Paavo Sihvonen totesi.

Tuleviin vaaleihin yhdistys otti heti napakan aloituksen ja asetti eduskuntavaaliehdokkaakseen Niina Malmin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat