Kultur

Improvisationsteatern Stjärnfall firar 25-årsjubileum med föreställningen Improklipp

Foto: Jacob Nordgren
Improklipp spelas på Teaterhuset Universum.

Tisdagen den 16.11 är det premiär för Improvisationsteater Stjärnfalls föreställning Improklipp. Föreställningen är en lekfull “tävling” som går ut på att improvisatörerna regisserar- och även spelar i varandras berättelser. Publiken får bestämma vilka berättelser klipps bort och vilka som får fortsätta, tills det tillslut endast finns en historia kvar.

ABL

 

Med Improklipp firar Stjärnfall 25 år av improvisationsteater. Det började år 1996 med ett gäng skådespelare som var nyfikna på impro utgående från improgurun Keith Johnstones idéer. I början spelade Stjärnfall bl.a. det som kallas teatersport, en lekfull tävling i improvisation, på Svenska teaterns Mini-scen. Efter det har gruppen spelat en lång rad olika sorters föreställningar, bl.a. improvisationer inspirerade av Shakespeare i produktionen Shake It! och Svin, pärlor och sång, en improviserad musikal. Idag är Stjärnfall den enda svenskspråkiga professionella improvisationsteatern i Finland.

 

Den sista föreställningen i höst, den 1.12, blir en jubileumsföreställning där Stjärnfall i andra akten välkomnar både gamla, nu inaktiva Stjärnfallare och även publiken att improvisera!

 

Föreställningen Improklipp spelas på Teaterhuset Universum, Styrmansgatan 13 Helsingfors.

 

Speldatum: 16.11, 18.11, 23.11, 25.11, 30.11, 1.12. Alla klockan 19.

 

Biljetter via Tiketti. Biljettpriser 10-20€.

 

Medverkande i föreställningen Improklipp: Anja Bargum, Max Bremer, Fredrik Bruun, Niklas Häggblom, Topi Korhonen, Åsa Nybo, Valo Sauri och Jyri Suominen.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE