Ulkomaat

Independent: Junckerin mukaan Trump voi olla riski Euroopan ja USA:n suhteille

Jean-Claude Juncker sanoo Donald Trumpin voivan olla uhka.
Jean-Claude Juncker sanoo Donald Trumpin voivan olla uhka.
Jean-Claude Juncker sanoo Donald Trumpin voivan olla uhka.

Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi voi olla riski Euroopan ja Yhdysvaltojen suhteille, varoittaa EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker Independentin mukaan.

– Trumpin valinnan myötä on olemassa riski, että mannertenväliset suhteet mullistuvat perusteita ja rakenteita myöten, Juncker sanoi puhuessaan konferenssissa Luxemburgissa.

Junckerin mukaan Trump vaikuttaa tietämättömältä Euroopasta ja Trumpille tulee opettaa, mitä Eurooppa on ja kuinka se toimii. Juncker muun muassa muisteli Trumpin lausuntoa, jonka mukaan Trump vaikutti luulevan, että Belgia olisi kaupunki. Belgian pääkaupunki Bryssel toimii sekä EU:n että Naton päämajana.

Juncker sanoi myös, etteivät amerikkalaiset tavallisesti ole kiinnostuneita Euroopan asioista.

Junckerin kommentit eriävät Euroopan johtajien diplomaattisimmista reaktioista Trumpin valintaan Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi. Ensireaktioissa Trumpia lähinnä onniteltiin valinnasta ja Euroopan kerrottiin odottavan yhteistyötä republikaanipresidentin kanssa. Myös Juncker oli onnittelijoiden joukossa. Lisäksi Juncker ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk kutsuivat Trumpin vierailulle Eurooppaan.

STT, New York 

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat