Ulkomaat

Independent: Poliisi ratsasi Saksassa vasemmistopoliitikkojen murhaa suunnittelevien asuntoja

Poliisi on tehnyt Saksassa ratsioita asuntoihin ja yritystiloihin epäiltyään kahden miehen suunnitelleen vasemmistopolitikkojen murhia. Miesten epäillään varastoineen aseita iskua varten. Asiasta uutisoi muun muassa The Independent.

Kahden miehen, joista toisen kerrotaan olevan poliisi, epäillään tehneen iskua varten listaa johtavista vasemmistopoliitikoista.

Independent viittaa uutisessaan Die Zeit –uutispalveluun, jonka tietojen mukaan miehillä on taipumusta äärioikeistolaiseen ajatteluun. Miehet olivat keskustelleet nettifoorumeilla ja tuoneet esiin ajatuksiaan Saksan pakolaispolitiikasta.

Miehet pidätettiin Mecklenburg-Vorpommern osavaltiossa, Koillis-Saksassa. CNN tietojen mukaan miehet eivät kuitenkaan ole tällä hetkellä pidätettyinä.

Saksan liittovaltion syyttäjä totesi tiedonannossaan, että tutkimusten perusteella kyseiset miehet olivat yhteyksissä toisiinsa ja muihin ryhmiin keskusteluryhmien kautta.

Tiedotteessaan syyttäjä totesi, että keskustelujen painopiste oli Saksan poliittisessa kehityksessä, etenkin pakolais- ja maahanmuuttopolitiikassa, joita keskustelijat pitivät sopimattomina.

Syyttäjänvirasto kertoo tutkivansa tapausta, joka olisi voinut johtaa vakavaan väkivaltaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat