Ulkomaat

Indonesian presidentiltä suora ohje poliisille: ”Jos he vastustelevat edes vähän, ampukaa heidät”

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Indonesian presidentti Joko Widodo (kuvassa) on käskenyt poliisia ampumaan huumekauppiaat, jotka vastustavat pidätystä. Widodo puhui asiasta toissa päivänä.

– Olkaa lujia. Etenkin ulkomailta tulevien huumekauppiaiden kohdalla. Jos he vastustelevat edes vähän, ampukaa heidät, Widodo sanoi puheessaan.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat tyrmänneet Widodon määräyksen. Human Rights Watch -ihmisoikeusjärjestön tutkija Andreas Harsono sanoo, että poliisien pitäisi noudattaa lakia.

– Presidentin sanoma antaa vihreän valon sille, että ihmisen voi ampua ilman virallista menettelyä, Harsono kommentoi.

Maassa on noin kuusi miljoonaa huumeidenkäyttäjää.

Indonesian huumausainelainsäädäntö on tiukka. Henkilöä, jonka hallusta löydetään viisi grammaa tai enemmän huumausainetta, uhkaa kuolemantuomio.

Indonesian huumausaineviraston arvion mukaan noin 255 miljoonan asukkaan maassa on noin kuusi miljoonaa huumeidenkäyttäjää.

Viimeisen reiluun kahden vuoden aikana Indonesia on teloittanut 18 huumekauppiasta, heidän joukossaan kaksi australialaismiestä. Andrew Chanin ja Myuran Sukumaranin teloitus aiheutti diplomaattisen kriisin ja Indonesiaa vaadittiin luopumaan kuolemantuomion käytöstä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat