Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Indonesiasta tyrmäävät koronaluvut: yli 2000 kuolemaa päivässä

Lehtikuva

Indonesiassa raportoitiin tiistaina 2  069 koronavirukseen liittyvää kuolemaa viimeisen vuorokauden ajalta. Määrä on suurempi kuin kertaakaan aiemmin Indonesiassa pandemian aikana ja nousi edellispäivästä lähes kuudellasadalla.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Uusia koronatartuntoja Indonesiassa raportoitiin tiistaina yli 45  000.

Vaikeasta koronatilanteesta huolimatta Indonesiassa höllennettiin tällä viikolla rajoituksia. Pienet kaupat, kadunvarsiravintolat ja jotkin ostoskeskukset saavat taas avata ovensa kolmen viikon osittaisen koronasulun jälkeen.

Terveysasiantuntijat ovat varoittaneet, että rajoitusten lieventyminen voi aiheuttaa tartunnoissa uuden nousun. Indonesiassa leviää viruksen erittäin tarttuva deltamuunnos.

Presidentti Joko Widodo on perustellut rajoitusten lieventämistä sillä, että sekä tartuntaluvut että sairaalassa hoidettavien koronapotilaiden määrä ovat kääntyneet laskuun.

Hallitukselle kritiikkiä pandemian hoidosta

Indonesiassa on vältelty tiukkoja koronasulkuja, joihin moni muu maa on turvautunut.

Maan hallitus on saanut laajaa kritiikkiä pandemian hoidosta. Hallitusta on syytetty talouden laittamisesta kansanterveyden edelle.

270 miljoonan asukkaan maa on jäänyt selvästi tavoitteestaan rokottaa heinäkuussa miljoona ihmistä päivässä.

Our World in Data -tilastosivuston mukaan Indonesian väestöstä vain noin 16 prosenttia on saanut vähintään yhden koronarokotteen. Täysin rokotettuja on alle seitsemän prosenttia.

Indonesiassa on raportoitu yhteensä yli 3,2 miljoonaa koronatartuntaa ja lähes 87  000 virukseen liittyvää kuolemaa, mutta virallisten lukujen uskotaan olevan selvästi alakanttiin vähäisen testauksen ja tartunnanjäljityksen vuoksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE