Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Intian koronakauhut synkkenevät päivä päivältä: krematoriot ovat niin kovassa käytössä, että niiden savupiiput ovat alkaneet halkeilla

Lehtikuva

Intiassa kuolee koronaviruksen seurauksena joka päivä niin paljon ihmisiä, etteivät krematoriot pysy enää mukana.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

–  En enää pysy laskuissa. Aloitamme aamuvarhaisella ja jatkamme pitkälle yli puolenyön, kertoo delhiläisessä krematoriossa pappina työskentelevä Sanjay.

Krematorion on ollut pakko laajentaa toimintaansa läheiselle parkkipaikalle, mutta silti omaisiaan krematorioon tuovien sukulaisten virta vaikuttaa loputtomalta.

Krematoriot ovat niin kovassa käytössä, että niiden savupiiput alkavat halkeilla ja metalliarinat ovat sulaneet. Myös puusta on kova pula ja paikoitellen omaisten on käsketty tuoda puita mukanaan, jos mielivät saada edesmenneensä polttohaudattua.

Heikkoa valoa tilanteeseen toi tiistaina Intiaan Britanniasta saapunut ensimmäinen avustuslähetys, jossa oli muun muassa hengityskoneita.

Britannian Delhin edustuston mukaan Intiaan on lähtemässä tällä viikolla kaiken kaikkiaan yhdeksän avustuslähetystä.

Myös yritysjätti Googlen ja Microsoftin intialaissyntyiset toimitusjohtajat ovat luvanneet tukea Intiaan, kertoi yhdysvaltalainen uutiskanava CNN. Google lupasi tukea Intiassa avustustyötä tekevien järjestöjen toimia 18 miljoonalla dollarilla eli lähes 15 miljoonalla eurolla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE