Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Irakilaisperheen ahdinko kuohuttaa — Räsänen: ”Keskustan ja kokoomuksen edustajilla peiliin katsomisen paikka”

Jukka-Pekka Flander/SDP

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että Suomessa olevan irakilaisperheen äiti ja kolmevuotias aiotaan käännyttää maasta. Perheen isä ja kolmikuukautinen vauva saavat sen sijaan jäädä.

Rane Aunimo

Muun muassa presidentti Tarja Halonen ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kommentoivat asiaa aiemmin tänään.

SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen huomauttaa Facebookissa, että irakilaisperheen kohtuuttoman päätöksen taustalla on jo vuonna 2010 tehty ulkomaalaislain tiukentaminen.

— Samoin vuoden 2012 tiukennus on vaikeuttanut ulkomaalaisen perheenyhdistämistä entisestään. Muuttuneen maahanmuuttotilanteen johdosta lakia ollaan kiristämässä edelleen.

Räsäsen mukaan tilanne on seurausta yhteisen tahdon ja maahanmuuttopolitiikan puuttumisesta Euroopassa, jonka johdosta jokainen maa kiristää omia kansallisia käytänteitään.

— On minusta kuitenkin tekopyhää taivastella asiaa, jos ei kuitenkaan ole aitoa halua ja tahtoa tehdä sille mitään. Nyt onkin varsinkin keskustan ja kokoomuksen edustajilla peiliin katsomisen paikka. Kun on valta, niin on myös vastuu. Käsiä ei voi noin vain pestä ja Maahanmuuttovirastoa on turha syyttää.

Eduskunta käsittelee parhaillaan ulkomaalaislain muutosta. Laki kiristäisi perheenyhdistämisen ehtoja nykyisestä. Jatkossa perheenkokoajalta vaaditaan turvattua toimeentuloa: kahden aikuisen ja kahden lapsen perheessä vähintään 2 600 euron nettotuloja kuussa.

Räsänen sanoo, että kiristyksiä on syytä kohtuullistaa tietyiltä osin.

— Turvatun toimentulon vaatimukseen ja lasten asemaan tulee tehdä tarkennuksia sekä parannuksia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE