Ulkomaat

Irmasta jäi enää leppeä lämmin henkäys

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Irma näytti suurimmillaan avaruudesta tältä.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Irma näytti suurimmillaan avaruudesta tältä.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Irma näytti suurimmillaan avaruudesta tältä.

Irma on heikentynyt trooppiseksi matalapaineeksi, kertoo Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus. Asiasta muun muussa uutisoineen Guardianin mukaan Irman tuulet puhaltavat nyt 15,6 metriä sekunnissa.

Irma oli varhain tiistaina Suomen aikaa Georgiassa ja sen ennustettiin siirtyvän Suomen aamun aikana Alabamaan. Sieltä trooppiseksi matalapaineeksi heikentyneen Irman on ennustettu jatkavan kohti Tennesseen länsiosaa, Guardian kirjoittaa.

Floridassa 6,2 miljoonaa asiakasta ilman sähköä

Arviolta 6,2 miljoona sähköyhtiöiden asiakasta on edelleen ilman sähköä Floridassa Irman jäljiltä, Guardian kertoo. Uutistoimisto AP:n mukaan kuusi ihmistä on saanut surmansa Floridassa, mikä Guardianin mukaan nostaa kuolonuhrien määrän Yhdysvalloissa kymmeneen.

Kaikkiaan Irma on vaatinut kymmenien ihmisten hengen.

CNN: Hurrikaanit ovat riepotelleet Yhdysvaltain osavaltioista eniten Floridaa

Hurrikaanit ovat riepotelleet Yhdysvaltain osavaltioista eniten Floridaa, kertoo CNN. Uutiskanavan mukaan vuosien 1851–2017 aikana hurrikaani on iskenyt Floridaan 117 kertaa.

Toisella sijalla on Texas ja kolmantena Louisiana. Texasiin hurrikaani on iskenyt 64 kertaa, Louisianaan 54 kertaa.

Asiasta kertoneen Yhdysvaltain liittovaltion sää- ja valtamerentutkimusorganisaation (NOAA) mukaan 40 prosenttia hurrikaaneista iskee ainakin Floridaan.

STT

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat