Politiikka

Irtisanomisriita jatkuu, Suomen Yrittäjiltä välitön suitsutus hallitukselle ja kehut ”rohkeasta vedosta”: ”Kun päätös on tehty, pulinat pois”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo, että hallitus antaa eduskunnalle tiedonannon työllisyyspolitiikasta irtisanomislain aiheuttaman kiistan vuoksi. Sipilän mukaan tiistaina eduskunnassa keskustellaan asiasta ja keskiviikkona äänestetään.

– Ajankohtaista työmarkkinakysymystä on käsitelty tänään hallituksen neuvottelussa ja eduskuntaryhmissä. Olemme päätyneet siihen, että nyt kun tämän kiistanalaisen lain käsittely on pyydetty lopettamaan, haemme eduskunnalta tiedonannon muodossa tälle työllisyyslinjauksellemme ja sen jatkumiselle tukea. Kysymme siis eduskunnasta, että pitääkö meidän jatkaa tällä linjalla, Sipilä sanoi tiedotustilaisuudessa ennen eduskunnan kyselytuntia.

Ministeri Jari Lindström (sin.) perusteli hallituksen toimintaa sillä, etteivät ”ulkoparlamentaariset voimat sanele politiikkaamme”.

Yritysten irtisanomissuojan heikentämistä voimakkaasti ajavan Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiitteli hallituksen päätöstä vuolaasti Twitterissä heti tuoreeltaan ”hyväksi ja rohkeaksi vedoksi”.

– Se kunnioittaa parlamentarismia ja kansanvaltaa. Kun päätös on tehty, pulinat pois, kävi miten kävi. ”Ulko­parlamentaariset voimat eivät voi sanella politiikkaamme”, Pentikäinen sanoi ja viittasi hallituksen puheisiin.

Sipilä kuvailee hallituksen tiedonantoa poikkeukselliseksi keinoksi, mutta hänen mukaansa sitä on aiemminkin käytetty vastaavissa tilanteissa.

STTK:n puheenjohtajalle Antti Palolalle hallituksen päätös tiedonannon antamisesta tuli yllätyksenä.

– Mielenkiintoinen ja yllättävä veto. Tilanne on uusi, ja meidän pitää arvioida ja pohtia sitä. Liitot tietenkin päättävät itse, miten toimivat. Sinänsä meidän vanha päätös ja vaatimus ovat edelleen voimassa eli että hallitus vetäisi pois tämän esityksen ja aloittaisimme yhdessä valmistelun muista työllisyyttä ja työllistymistä edistävistä toimista, Palola kommentoi.

Palola sanoi olevansa viikonlopun ja alkuviikon aikana yhteydessä STTK:n liittoihin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat