Talous

Irtisanotut kaupan työntekijät saavat EU-tukea noin 2,5 miljoonaa euroa

Arja Jokiaho
Arja Jokiaho
Arja Jokiaho

1 500 entistä Anttilan, Stockmannin ja Vallilan työntekijää saavat EU:n työllistämistukea noin 2,5 miljoonaa euroa. Euroopan parlamentti hyväksyi tuen täysistunnossaan torstaina. Tuen puolesta äänesti 555, vastaan 77 ja tyhjää 12.

Tuen tavoitteena on auttaa irtisanottuja työntekijöitä työllistymään uudelleen. Heille tarjotaan muun muassa starttirahoja, koulutusta, tukea ja neuvontaa yrittäjyyteen sekä työnhakuun.

Verkkokaupankäynnin yleistymisen ja kilpailun kiristymisen myötä perinteisten tavaratalojen myynti on laskenut jyrkästi vuodesta 2014 lähtien.

Suomi haki tukea Euroopan globalisaatiorahastosta sen jälkeen kun Anttila, Stockmann ja Vallila Collection irtisanoivat 1 660 työntekijää Suomesta.

Suuri osa vähennetyistä työntekijöistä on yli 55-vuotiaita, joten ehdotetut toimenpiteet on räätälöity irtisanottujen työntekijöiden erityistarpeita vastaaviksi.

Euroopan globalisaatiorahaston avulla osarahoitetaan irtisanottujen työntekijöiden työllistämistä tukevia kohdennettuja palveluita. Globalisaatiorahastosta voidaan jakaa tukea enintään 150 miljoonaa euroa vuodessa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat