Ulkomaat

Israel kertoo tehneensä laajamittaisen hyökkäyksen Syyriassa – syynä ilmatilaloukkauksen kostaminen

Israelin asevoimat kertoo tehneensä Syyriassa laajamittaisen hyökkäyksen maan ilmapuolustusta ja ”iranilaiskohteita” vastaan.

Israelin armeijan mukaan yhteensä kohteita oli kaksitoista, joiden joukossa kolme ilmatorjuntapatteria sekä neljä iranilaista kohdetta. Israelilaiskoneita vastaan ammuttiin sen mukaan ilmatorjuntaohjuksia.

Israelin asevoimat kertoo hyökänneensä sen jälkeen, kun sai taisteluhelikopterillaan pysäytettyä Syyrian puolelta Israeliin tulleen miehittämättömän ilma-aluksen. Israel syyttää Iranin olevan vastuussa ilmatilansa loukkauksesta.

– Tämä on Iranin räikein ja vakavin loukkaus Israelin suvereniteettia vastaan viime vuosina, sanoi Israelin asevoimien tiedottaja Jonathan Conricus.

– Siksi vastauksemme on niin ankara.

Israelin F-16-hävittäjä syöksyi maahan.

Israel sanoo, ettei ole aikeissa laajentaa konfliktia, vaikka ”Iran ja Syyria leikkivät tulella”.
Syyrian valtiollinen media puolestaan kertoi maan ilmapuolustuksen torjuneen Israelin hyökkäyksen sotilastukikohtaa vastaan Syyrian keskiosassa. Syyrian median mukaan useampaan kuin yhteen Israelin sotilaskoneeseen tuli osumia.

Israelin F-16-hävittäjä syöksyi maahan Israelin pohjoisosassa sen jälkeen, kun Syyrian ilmapuolustus oli tulittanut israelilaiskoneita. Lentäjien kerrotaan olevan hengissä, mutta yksi on vakavasti haavoittunut.

Syyrian sotaa tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan Israelin kohteina olivat useat sotilastukikohdat. Järjestön mukaan tukikohtia käyttävät sekä Iranin että Venäjän asevoimat, jotka tukevat Syyrian hallitusta.

Kyseessä on vakavin konflikti, mikä arkkivihollisilla Israelilla ja Iranilla on ollut sitten Syyrian sisällissodan alkamisen vuonna 2011.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat