Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Israelin ilmavoimat iski Libanoniin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2014 – YK:n operaatio vetoaa maltin säilyttämisen puolesta

LEHTIKUVA / AFP / JALAA MAREY
Israelin armeijan kalustoa Kiryat Shmonan kaupungin lähellä Pohjois-Israelissa 4.elokuuta 2021.

Israelin ilmavoimat on kertonut tehneensä ilmaiskuja naapurimaa Libanoniin ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen. Ilmavoimien mukaan Libanonista oli aiemmin torstaina ammuttu ohjuksia Israelin alueelle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Israelin ilmavoimat iskevät säännöllisesti palestiinalaiskohteisiin Gazassa sekä epäiltyihin Hizbollah-järjestön ja Iranin kohteisiin Syyriassa. Nyt tehty isku oli ensimmäinen Libanonissa sijaitseviin kohteisiin tehty ilmahyökkäys sitten vuoden 2014.

Myös Hizbollahin johtama televisiokanava ja maan virallinen uutistoimisto ovat kertoneet ilmaiskuista.

Ammuksia kulki rajan yli myös keskiviikkona. Israelin ampuma tuli aiheutti maastopaloja Libanonin puolella, mutta mahdollisista uhreista ei ole kerrottu.

Kiristynyt tilanne ajoittuu hetkeen, jonka libanonilaiset muistelevat vuosi sitten tapahtunutta valtavaa räjähdystä pääkaupungissa Beirutissa. Maan hallitus erosi räjähdyksen jälkeen, eikä uutta ole edelleenkään saatu tilalle. Israel on toistuvasti varoittanut, ettei salli naapurinsa valtatyhjiön huonontavan turvallisuustilannetta rajalla.

YK:n rauhanturvaoperaatio UNIFIL on vedonnut konfliktin osapuoliin, jotta nämä säilyttäisivät malttinsa ja tilanteen eskaloitumiselta vältyttäisiin. Operaatio sanoo vakauden palauttamisen olevan välttämätöntä heti, jotta se voi aloittaa tutkintansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE