Politiikka

Istuntoaikataulua muutettiin – sote-lait eduskunnan täysistuntoon vasta syksyllä

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.).
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.).
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.).

Sote-lakien täysistuntokäsittely eduskunnassa siirtyy varmuudella yli kesätauon. Asia varmistui, kun eduskunnan puhemiesneuvosto poisti heinäkuun ensimmäiselle viikolle tehdyt istuntovaraukset tänään.

Eduskunta oli varautunut juhannuksen jälkeisiin istuntoihin, jotta sote-lait voitaisiin käsitellä ennen täysistuntojen kesätaukoa. Eduskunnan piti alun perin hyväksyä sote-lait heinäkuun alussa.

Puhemiesneuvosto poisti viikolle 3.–7.7. tehdyt istuntovaraukset. Varapuhemies Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan päätös tehtiin, koska näytti selvältä, etteivät sote-lait ehdi valmistua heinäkuun alkuun mennessä.

– Kaikki muut, mitä eduskunnan pitää käsitellä, ehditään käsitellä siinä ennen sitä, mutta sote-asiat eivät ennätä missään tapauksessa täysistuntoon tuolle viikolle.

Pekkarisen mukaan lait tulevat täysistunnon käsittelyyn vasta syksyllä.

– Teoriassa on pieni mahdollisuus, että elokuussa eduskunta kokoontuisi, mutta todennäköisimmin niin, että syyskuun alussa olisi täysistuntokäsittely. Emme halua hätistellä erikoisvaliokuntia.

Sote-uudistusta käsitellään useassa valiokunnassa. Soten järjestämislaissa on yli tuhat sivua ja valinnanvapauslaissa yli 300 sivua.
Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintien (vas.) mukaan kaikkia sote-lakeihin liittyviä ja niitä täydentäviä esityksiä hallitus ei ole vielä edes antanut.

Perustuslakivaliokunta pitäytyy suunnitelmassa, jonka mukaan mietintö valmistuu juhannuksen jälkeisellä viikolla.
Valiokunnat jatkavat työtään täysistuntojen kesätauon aikana.

Saila Kiuttu

Tekstiä päivitetty täydennyksin.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat