Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

ISW: Ukrainan eiliset lennokki-iskut merkittävä käänne

LEHTIKUVA / AFP / ROMAN PILIPEY

Ukrainan eiliset lennokki-iskut Tatarstanin tasavallan teollisuus- ja energiakohteisiin olivat merkittävä käänne Ukrainan iskukyvylle, arvioi yhdysvaltalainen ISW-ajatushautomo raportissaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Merkittävän niistä tekee ajatushautomon mukaan se, että kohteet sijaitsevat yli tuhannen kilometrin päässä Ukrainasta.

ISW:n mukaan tällaiset iskut ovat välttämätön osa Ukrainan strategiaa heikentää Venäjän armeijaa ylläpitäviä ja tukevia teollisuudenaloja.

Sotarintamalla Ukraina kärsii ammus- ja materiaalipulasta, eikä sen viime vuoden kesäkuussa aloittama vastahyökkäys Venäjän joukkoja vastaan Ukrainassa edennyt toivotusti.

VENÄJÄN puolustusministerin mukaan venäläisjoukot ovat vallanneet noin 400 neliökilometriä alueita Ukrainassa tämän vuoden aikana.

Puolustusministeri Sergei Shoigu kertoi joukkojen etenemisestä eilen puhelinkokouksessa Venäjän sotajohdon kanssa, kertoo yhdysvaltalainen ISW-ajatushautomo raportissaan. Shoigun väitettä nopeasta etenemisvauhdista ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä.

ISW kertoo pystyneensä kuvallisten todisteiden perusteella vahvistamaan Venäjän joukkojen vallanneen kuitenkin Ukrainassa noin 300 neliökilometriä tammikuun alusta maaliskuun lopulle.

ISW:n mukaan näyttää siltä, että Ukraina on joutunut ammus- ja materiaalipulan vuoksi säästämään ampumatarvikkeita ja ohjaamaan rajallisia resurssejaan rintaman kriittisimmille alueille. Tämä taas on lisännyt Venäjän läpimurron riskiä muilla, heikommin varustetuilla alueilla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE