Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Italia otti koronanhoidossa ”superpassin” käyttöön

LEHTIKUVA / AFP Vincenzo Pinto
Kuvaa Rooman keskustasta.

Italiassa koronarokottamattomat ihmiset eivät voi maanantaista alkaen enää mennä esimerkiksi teattereihin, elokuvateattereihin, konserttipaikkoihin tai suuriin urheilutapahtumiin. Säännöistä voivat poiketa vain ne, jotka ovat viime aikoina parantuneet koronaviruksen aiheuttamasta taudista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tiukentuneiden sääntöjen myötä Italiassa on käytössä kaksi koronapassin versiota, niin kutsuttu superpassi ja peruspassi. Peruspassin saa käyttöönsä myös negatiivisella koronatestillä, mutta superpassiin vaaditaan joko rokottautuminen tai taudista toipuminen.

Superpassi vaaditaan kulttuuririennoissa museoita lukuun ottamatta sekä ravintoloiden sisätiloissa tammikuun puoliväliin asti. Sen sijaan kahvilla käyminen baarissa tai kahvilassa tai ulkona syöminen onnistuu ilman passia.

Jatkossa koronapassi vaaditaan myös julkisessa paikallisliikenteessä, kun aiemmin sitä edellytettiin vain kaukoliikenteessä.

Viikonloppuna tuli voimaan maskipakko ruuhkaisimmilla ostoskaduilla myös ulkotiloissa.

Koronapassi otettiin käyttöön Italiassa elokuussa, jolloin se vaadittiin teattereissa, elokuvateattereissa, museoissa ja ravintoloiden sisätiloissa. Käyttöä laajennettiin työpaikoille lokakuussa, mikä aiheutti laajaa vastustusta.

Italia oli ensimmäinen Euroopan maa, johon koronaviruspandemia iski vuoden 2020 alussa. Nyt maan yli 12-vuotiaista lähes 85 prosenttia on rokotettu, ja pian rokotteita aletaan tarjota myös nuoremmille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE