Ulkomaat

Itävalta valmis vahvistamaan rajavalvontaansa armeijalla

Itävalta on valmis lähettämään armeijahenkilöstöä Italian rajalle rajavalvojien avuksi, sanoo maan puolustusministeri.

Mikäli Välimeren ylittävien ihmisten määrä ei vähene, Itävalta ottaa ”hyvin pian” käyttöön rajatarkastukset ja lähettää sotilaita Italian rajalle, keskustavasemmiston puolustusministeri Hans Peter Doskozil sanoi Krone-lehden haastattelussa eilen.

Lehden mukaan raja-alueelle on jo lähetetty neljä armeijan panssariajoneuvoa viikonlopun aikana. Itävalta voisi lähettää lehden mukaan rajalle 750 puolustusvoimiensa sotilasta.

Itävalta otti käyttöön rajatarkastuksen Unkarin rajalla vuonna 2015. Se on myös valmistellut esterakennelmien pystyttämistä Italian rajalleen.

Itävallassa järjestetään lokakuussa aikaistetut vaalit. Maahanmuuttovastaisen äärioikeiston on ennakoitu pärjäävän vaaleissa hyvin ja saattavan nousta maan suurimmaksi puolueeksi.

Italiaan on YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan saapunut meritse tänä vuonna jo liki 85 000 turvapaikanhakijaa ja muuta siirtolaista. Yli 2 000 ihmistä on kuollut tai kadonnut merimatkalla.

– Tämä ei ole kestävää. Muiden maiden on ryhdyttävä jakamaan tätä vastuuta Italian kanssa, UNHCR:n Välimeren alueen erikoislähettiläs Vincent Cochetel kommentoi tilannetta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat