Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Itsenäisyyspäivän saldo: Suomalainen anarkisti pahoinpiteli ruotsalaisen uusnatsin sairaalaan

Poliisi turvasi äärijärjestöjen 612-kulkuetta Helsingin Töölöntorilta kohti Hietaniemen sankarihautausmaata.

Itsenäisyyspäivän yli kymmeneen mielenosoitukseen Helsingissä osallistui yhteensä 5 000–6 000 henkeä, arvioi Helsingin poliisin viestintäjohtaja Juha Hakola.

Päivän aikana ei Hakolan mukaan syntynyt merkittäviä ongelmia, ja mielenosoitukset sujuivat hyvin pienistä välikohtauksista huolimatta. Kiinni otettiin yhteensä seitsemän henkilöä, joista kaksi vapautettiin heti.

Ruotsalaisen uusnatsin epäilty pahoinpitely Kaisaniemessä oli poliisin mukaan ainoa rikostutkintaan edennyt tapaus mielenosoituksissa.

Pahoinpitelystä epäilty mies on sama mielenosoittaja, joka vuosi sitten sai poliisin paineilma-aseesta osuman. Asian vahvistaa STT:lle tutkinnanjohtaja Petri Juvonen. Hänen mukaansa ruotsalaismies vietiin sairaalaan.

Miehet otettiin kulkueessa tapahtuneen kärhämän jälkeen kiinni ja vietiin poliisiautoon. Juvosen mukaan epäilty pahoinpitely nyrkkien avulla tapahtui poliisiautossa.

Juvosen poliisikollegat kertoivat, että kyseessä olisivat suomalainen anarkisti ja ruotsalainen Vastarintaliikkeen kannattaja.

Rikoskomisario Juvonen ei ole varma, millainen tilanne edelsi kiinniottoa. Hänen mukaansa miehet otettiin kiinni, koska he riehuivat kulkueessa.

Lisää aiheesta

Paikalla olleen STT:n toimittajan mukaan kärhämää kulkueessa edelsi huuto “natsit vittuun”, minkä jälkeen alkoi tappelu. Sen jälkeen maassa oli kaksi miestä, joista toinen puhui ruotsia ja sanoi “sieg heil”.

Juvosen mukaan suomalaismies ei saanut poliisiauton takatilan epäillyssä pahoinpitelyssä vammoja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE