Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

”Jää saattaa olla petollisen heikkoa” – lauha sää on käynnistänyt kevään ensimmäisen sulamisjakson

iStock

Viime päivien lauha sääjakso on käynnistänyt lumen sulamisen Etelä-Suomessa, Uudenmaan ely-keskus kertoo. Myös jäät heikkenevät nopeasti kevään ensimmäisen sulantajakson vauhdittamana.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Lumien sulamisen myötä valunnat ovat lisääntyneet selvästi ja nostaneet jokien virtaamat nousuun. Vedenpintojen nousu uomissa on kuitenkin ollut maltillista, ja virtaamat kääntyvät laskuun nyt viikon puolivälissä sään taas viiletessä. Varsinaista kevättulvaa odotetaan Uudenmaan ely-keskuksen mukaan maaliskuun loppupuolelle tai huhtikuun alkuun.

Ely-keskus tiedottaa myös jäiden heikkenevän kovaa vauhtia.

”Virtapaikoista ja osasta jokiuomia jää on jo sulanut tai lähtenyt liikkeelle. Jäljellä oleva jää saattaa olla petollisen heikkoa. Pääosin jokien jääkannet pysynevät kuitenkin paikoillaan, sillä virtaamat eivät vielä riitä irrottamaan niitä. Alkava viileämpi jakso ei enää käytännössä vahvista jääkantta”, tiedotteessa muistutetaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE