Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Jaakonsaari IL:lle: ”En ole lähdössä presidenttiehdokkaaksi”

Jari Soini

SDP:n europarlamentaarikkojen Liisa Jaakonsaaren ja Miapetra Kumpula-Natrin nimet on nostettu mukaan kannunvalantaan puolueen tulevasta omasta presidenttiehdokkaasta.

Demokraatti.fi

Sen jälkeen kun Jutta Urpilainen kieltäytyi ehdokkuudesta, on molempien demarimeppien ehdokkuudelle ilmaantunut kannattajia, etenkin sosiaalisessa mediassa.

Tämän päivän Iltalehdessä Liisa Jaakonsaari kertoo, että perjantaina oli tilaisuus, jossa häntä oikeasti pyydettiin asettumaan ehdolle presidentinvaaleihin.

Jaakonsaaren mukaan pyytäjien joukossa olivat muun muassa oululainen sd-kansanedustaja Tytti Tuppurainen ja SDP:n ex-puoluesihteeri Ulpu Iivari.

– Kiva kun pyydetään. Presidentinvaaleissa kiinnostaa sen yhteydessä käytävä ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelu. Se on huikean tärkeää, Jaakonsaari kommentoi.

Iltalehdessä hän kuitenkin sanoo, ettei ole lähdössä ehdolle. Jaakonsaari perustelee ratkaisua työllään Europarlamentissa. Kausi on kesken.

– Parlamenttiedustajan työ vaatii niin paljon, että siihen tällainen kampanja ei sovi.

Jaakonsaari luottaa siihen, että SDP:stä löytyy ehdolle paljon ”hyviä tyyppejä”.

Ehdokaaksi lähtemistä on hänelle perusteltu monelta kannalta. Aiemmin päivällä Jaakonsaari kertoi toistaiseksi parhaasta Facebook-päivityksessään:

”Minua on pyydetty SDP:n ehdokkaaksi lähestyviin Suomen tasavallan presidentin vaaleihin. Paras perustelu oli, että kun olen mennyt läpi niin monissa eduskunta-, kunnallis- ja eurovaaleissa, olisi jo aika saada valitsematta jäämisen kokemus. Se on kuulemma ihmisenä kasvamisen kannalta tärkeä kokemus.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE