Nyheter

Jacob Storbjörk vald till Åbo Akademis Studentkårs styrelse

Foto: Johan Kvarnström
Jacob Storbjörk.
Foto: Johan Kvarnström
Jacob Storbjörk.
Foto: Johan Kvarnström
Jacob Storbjörk.

FSD-profilen vill göra beslutsfattandet mer transparent.

 

Åbo Akademis Studentkårs (ÅAS) fullmäktige valde på sitt konstituerande möte den 1 december ett nytt presidium och ny styrelse för studentkårens nästa verksamhetsår.

Till styrelseordförande för år 2018 valdes teologie kandidat Ina Laakso. Till vice ordförande i styrelsen valdes Frida Sigfrids och som övriga medlemmar i styrelsen Helmi Andersson, Jutta Maunula, Jonathan Nyström, Andreas Reipsar och Jacob Storbjörk.

Den sistnämnda är den första socialdemokraten på ett bra tag som tar plats i kårstyrelsen.

Det är för mig en stor ära att inneha ett av Svenskfinlands kanske finaste förtroendeuppdrag. I uppdraget vill jag tillsammans med resten av styrelsen och fullmäktige säkerställa att kårmedlemmarna får valuta för sin kåravgift och att alla studerande på våra studieorter känner att studentkåren finns till för dem, säger Storbjörk.

– I detta skede ser jag det också som mycket viktigt att försöka öka synligheten för studentkåren och göra beslutsfattandet mera transparent.

 

Vilka ansvarsområden och uppgifter styrelseledamöterna får bestäms på ett konstituerande möte som planeras hållas innan årsskiftet.

Antalet medlemmar i styrelsen har utökats till sju och den nya styrelsen har medlemmar stationerade i Vasa, vilket saknades i år.

Till fullmäktigeordförande valdes Pontus Lindroos (De Rättvisa) som i år suttit som styrelseordförande. Till första vice ordförande valdes Meri Lindström (MK-listan) och till andra vice ordförande Sofia Jern (Liberala Studerande i Åbo).

Delningar

Dela denna artikel

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Följ oss:
Mer om ämnet:

Kommentarer

Mest lästa


Senast