Nyheter

Jakobstads Svenska Arbetarförening valde ny styrelse – Strengell fortsätter som ordförande

Bjarne Strengell fortsätter som ordförande för socialdemokraterna i Jakobstad.

Jakobstads Svenska Arbetarförening rf., den svenskspråkiga SDP-lokalavdelningen i Jakobstad, sammanträdde under lördagen (2.11) till höstmöte. På höstmötet valdes ny styrelse för åren 2020-2021.

ABL

 

I valet av ordförande förrättades val med slutna sedlar för att både Bjarne Strengell och Ann-Sofi Storbjörk nominerats. Omröstningen slutade jämnt och ordförandevalet avgjordes därför genom lottning. Lotten som drogs föll till Bjarne Strengells fördel och han valdes till lokalavdelningens ordförande.

 

Till ny vice ordförande valdes Robin Käldström (på bilden). Föreningen omvalde Jacob Storbjörk till sekreterare och Bengt Kronqvist till kassör. Resten av styrelsen består av Ann-Sofi Storbjörk, Maria A Nygård, Annika Stenvik, Yvonne Druveus och Bjarne Kull. Till ersättare i styrelsen valdes Stefan Enholm och Ulrika Rönnback.

 

 

 

Bjarne Strengell uttryckte efter ordförandevalet att han vill jobba för att stärka sammanhållningen, öka lokalavdelningens inflytande och jobba för att socialdemokratins värderingar syns i beslutsfattandet. Under kommande verksamhetsår kommer lokalavdelningen att fokusera på att rekrytera nya medlemmar. Därtill kommer lokalavdelningen att satsa på att aktivt förbereda sig för kommunalvalet våren 2021.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE