D-analyysit

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat alkavat, finaalisuosikkeja on useita

Lehtikuva
Kolumnit

Rane Aunimo

Toimituspäällikkö

Lehtikuva
Kolumnit

Rane Aunimo

Toimituspäällikkö

Lehtikuva
Kolumnit

Rane Aunimo

Toimituspäällikkö

Urheilun ja liikunnan perimmäinen tarkoitus on edistää ja kehittää ihmisen henkistä ja fyysistä kuntoa. Nyrkkeily on yksi urheilulajim jonka harjoittaminen on esimerkillisen kovaa. Mutta itse päämäärä, vastustajan iskeminen tajuttomaksi, ei ihan palvele urheilun sanomaa. Siksi lajissa on arvosteltavaa eritoten eettisesti.

Silti nyrkeily on tällä hetkellä yksi arvostetuimmista lajeistamme kansainvälisesti. Tosin tuntuu hieman oudolta, kun lempeyden perikuvat muksivat toisiaan. Suomalaisista naisnyrkkeilijöistä Mira Potkonen ja Elina Gustafsson ovat jo selvittäneet EM-kisoissa 2 vastustajaansa. Ja onhan meillä ammattinyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström.

Minkä sykkeen Ruotsi onkaan saanut! Heillä on nuoria lahjakkuuksia sylikaupalla.

Yleisurheilu oli aikanaan Suomen urheilun lippulaiva. Tänään olemme mutasarjassa. Ennen meillä oli valinnanvaraa huipulla ja räväköitä valmentajia. Nyt tähän kaartiin kuuluva Arto Bryggare ei enää kelpaa yleisurheilujohtajillemme. Valitettavasti politiikka pelaa väärää roolia. Timanttiliiga on
arvokilpailujen ohella arvostettu kisa. Valitettavasti kuitenkin näissä geimeissä ei näy suomalaisia. Mutta minkä sykkeen Ruotsi onkaan saanut! Heillä on nuoria lahjakkuuksia sylikaupalla.

Olympiakomitea on nyt uusinut kasvonsa. Entinen huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski on aiheellisesti lempattu ulos. Mika Lehtimäki ja Jani Tanskanen ovat nyt kohennusvuorossa. Olemme odottavalla kannalla heidän teoistaan. Kojonkoskella tuntuu olevan kysyntää mäkipuolella, mikä onkin hänen erikoisalaansa. Menestystä.

Tämän kesäkuun alussa olympiakomitean entinen puheenjohtaja, yhä terävä-älyinen Jukka Uunila täytti 95 vuotta. Valitettavasti hän vaikenee eikä anna neuvoja miten Suomen urheilua kohennetaan.

Muistuttaa paljolti meidän Linnan juhlia.

Monacon formulameno oli kuin köröttelyä kirkkoon. Yksitoikkoisesti kolmen tallin parivaljakot ratkaisivat jo alussa jonojärjestyksen. Kun Monacossa ohitusmahdollisuudet ovat olemattomat, niin kisojen isoin kiinnostus on ketä kaikkia maailman julkkiksia pyörii varikolla. Muistuttaa paljolti meidän Linnan juhlia.

Kuinka kävikään Montrealissa. Sama kaiku kuin Monacossa. Sebastian Vettel on tämän hetken paras ajaja maailmassa. Lewis Hamilton oli ihmeen vaisu, kuten myös Kimi Räikkönen. Valtteri Bottas alkaa vastata odotuksiin . Nuori Max Verstappen on pirteydessään vaarallinen.

Saksa, Brasilia, Argentiina, Belgia tai kenties joku muu?

Venäjällä alkavat tulevana torstaina jalkapallon MM-kisat. Tapahtuma olympiakisojen jälkeen arvostetuin koko urheilumaailmassa.

Kisoissa kamppaillaan 64 ottelua ja finaalisuosikkeja on useita. Keitä he ovat: Saksa, Brasilia, Argentiina, Belgia tai kenties joku muu?

Kokemuksesta tiedämme että Venäjällä osataan järjestää suurtapahtumat mallikkaasti. Niin nytkin.

Kiinnostava kuukausi edessä, vaikka Suomi onkin sivusta katsoja.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat