Ulkomaat

Jälleen hyviä uutisia Thaimaasta! – Mediatiedot: Yhdeksäs poika saatiin pelastettua luolasta

LEHTIKUVA / AFP PHOTO / ROYAL THAI NAVY /
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / ROYAL THAI NAVY /
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / ROYAL THAI NAVY /

Mediatietojen mukaan yhdeksäs poika on saatu pelastettua luolasta Thaimaassa. Virallista vahvistusta asiasta ei vielä ole. Pelastamisesta kertovat muun muassa CNN, Reuters ja Guardian.

CNN:n armeijalähteen mukaan yhdeksäs poika on viety sairaalaan. Luolassa on yhä kolme poikaa ja heidän jalkapallovalmentajansa, CNN sanoo.

Viranomaiset kertoivat aiemmin, että kaikki loput luolassa jumissa olevat ihmiset aiotaan pelastaa tänään.

Pelastustöiden johtaja Narongsak Osottanakorn sanoi toimittajille tarkoituksena olevan, että luolaan jumiin jääneiden poikien ja heidän valmentajansa lisäksi luolasta poistuvat tänään myös lääkäri sekä kolme Thaimaan erikoisjoukkojen jäsentä, jotka ovat olleet luolassa pitämässä huolta pelastettavista.

Pelastajat arvioivat pelastusoperaation olevan tänään vaikeampi kuin kahtena edellispäivänä, kertoo BBC. Alueella on satanut tänään.

Pelastustöiden johtaja on kuvaillut tehtävää kilpajuoksuksi vettä ja aikaa vastaan.

CNN:n mukaan kaikkiaan 19 sukeltajaa on mennyt tänään luolaan pelastustöihin.

Jalkapallojoukkueeseen kuuluvat 12 poikaa ja heidän valmentajansa joutuivat jäämään luolaan kaksi viikkoa sitten, kun sadevesi täytti reitin. Brittiläiset sukeltajat löysivät heidät viime viikolla.

Pelastetut kaipaavat kotia ja suklaata.

Viranomaisten mukaan luolasta jo pelastetut ovat terveitä niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Kahdelle heistä oli annettu antibiootteja sen jälkeen kun heidät oli testattu keuhkokuumeen varalta.

– Kaikki (pelastetut) ovat hyvässä psyykkisessä kunnossa, terveysministeriön edustaja Jesada Chokedamrongsuk kertoi toimittajille Chiang Rain sairaalan luona tiistaina.

Pelastettuja poikia pidetään toistaiseksi karanteenissa siltä varalta, että he ovat saaneet infektioita luolassa ollessaan. Sairaala on lähettänyt heidän testituloksensa laboratorioon Bangkokiin. Pelastetut todennäköisesti pysyvät sairaalassa viikon ajan, koska heidän immuunijärjestelmänsä on heikentynyt, Chokedamrongsuk sanoi.

Pelastetut pojat ovat kertoneet kaipaavansa kotiin, mutta olevansa hyvin tyytyväisiä sairaalahoidossa, kertoo BBC.

Pojat ovat myös pyytäneet saada suklaata. Toistaiseksi heidän on kuitenkin nautittava ravintoa varoen luolassa vietetyn ajan jälkeen.

Osa pojista on jo nähnyt perheensä, mutta tartuntavaaran takia toistaiseksi vasta lasiruudun takaa. BBC:n mukaan vienee vielä muutamia päiviä, ennen kuin perheet pääsevät tapaamaan pelastetut kasvotusten.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat